GTX 1660 Ti ve i5 9400F sistem FPS düşme sorunu

Daha fazla  
Arkadaşlar 3 ya da 4 ay oluyor yeni PC topladım. GTX 1660 Ti ve i5 9400F var ama CS GO'da adamla kapışmaya girerken 140'lara hatta daha düşüklere gidiyor. Ondan sonra GTA 5'te 50 FPS falan alıyorum Ultra'da oyun çok kasıyor. PUBG'de Ultra ancak bir ayarı çok düşü yaptım 80 FPS alıyorum. Sizce düşük değil mi? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM miktarı nedir? Bileşenlerin sıcaklıkları nedir oyun esnasında?

Dostum şöyle izah edeyim. GTA 5'te Ultra ayarlarda o FPS çok düşük değil. Saydığın tüm değerler normal gibi fakat sana bu kasma hissiyatını yaşatan yüksek ihtimal RAM miktarın. RAM miktarın 8 ise bunu 16 yapman sorununu çözebilir. Dediğim gibi aldığın değerler aşırı anormal değil. Takılmalar, anlık donmalar oluyorsa yüksek ihtimal RAM'inin düşük olmasıdır :) .

Dostum arkadaşın RAM konusunda dediğine katılıyorum. Ayrıca GTA 5'de Advanced Graphics bölümü açıksa orayı kapatmayı dene. Bir de V-Sync açıksa onu kapat. Bende de 1660 Tİ Gaming X modeli var ve GTA 5 Ultra ayarlarda MSAA 4X 80-90 FPS alıyorum.

8 cigolayt ram var arkadaşlar konunuza yanıt veremiyorum ama gta 5 te 75 falan alıyorum cs go da düşük geldi youtube den baktığımda başka insanlar daha fazla alıyorlardı peki fps nasıl yükselteceğim?
RAM miktarı nedir? Bileşenlerin sıcaklıkları nedir oyun esnasında?
hocam ısınma nedir pek bilmem 8 gb ram var ve çok ısınmıyor orta gibi

8 cigolayt ram var arkadaşlar konunuza yanıt veremiyorum ama gta 5 te 75 falan alıyorum cs go da düşük geldi youtube den baktığımda başka insanlar daha fazla alıyorlardı peki fps nasıl yükselteceğim?

hocam ısınma nedir pek bilmem 8 gb ram var ve çok ısınmıyor orta gibi
Dostum tek çare 8gb ram daha eklemek. Bende de öyleydi ilk 8 gb ram takıp daha sonra 8 daha ekledim. 8 gb ile oyunlarda takılmalar oluyor. Özellikle gta 5 bunu hissettiriyordu.

Dostum tek çare 8gb ram daha eklemek. Bende de öyleydi ilk 8 gb ram takıp daha sonra 8 daha ekledim. 8 gb ile oyunlarda takılmalar oluyor. Özellikle gta 5 bunu hissettiriyordu.
sorun orada diyorsun yani
he hocam birde pc özelliklerini göstereyeim belki ters bişey vardır anlamıyorumda

Dosya Ekleri

• 12212.PNG
    12212.PNG
    20,5 KB · Görüntüleme: 94
Son düzenleme:
sorun orada diyorsun yani

he hocam birde pc özelliklerini göstereyeim belki ters bişey vardır anlamıyorumda
Dostum bence ram kaynaklı görünüyor. Birde görev yöneticisinin başlangıç sekmesinde çalışan programların hepsini devre dışı bırak. Arka planda çalışan uygulamaları devre dışı bırakarak ramdan kazanmış olursun. Birde böyle dene.

16 gb ram 1660 ti oc i5 9400f var int araştırdım kasayı allalı 3 hafta oldu sıkıntı yapmayan pc si ultrada 30 fps veriyor aynı ekran kartı 140 fps veriyor nedeni ne olabilir ? nvdia optimeze etmiş sorun belki burdadır diye düşündüm gta 5 kendi ayarladığında 60 fps sabit alıyorum

16 gb ram 1660 ti oc i5 9400f var int araştırdım kasayı allalı 3 hafta oldu sıkıntı yapmayan pc si ultrada 30 fps veriyor aynı ekran kartı 140 fps veriyor nedeni ne olabilir ? nvdia optimeze etmiş sorun belki burdadır diye düşündüm gta 5 kendi ayarladığında 60 fps sabit alıyorum
vatana göstereyimmi fps düşük

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı