GTX 1660 Ti vs RX Vega 56

EVGA veya Zotac kullanmayınca ben.

Evga ve Zotac iyi bir marka evet ama bahsettiğim kartın eline malesef su dökemezler. Bahsettiğiniz markaları kullandım ve çok iyi bildiğim 2 markalardır. Birazcık araştırma ile bahsettiğim kartın neden iyi olduğuna dair ufak tefek bilgiler edinebilirsiniz. Neyse konunun amacını aşan tartışmalara pek girmenin lüzumu yok size göre en iyisi Evga olsun ama lütfen Zotac diyip güldürmeyin. En azından Evga Zotac'tan iyi bir model olduğu biliyoruz. Buyrun Evga nın en iyi versiyonu ile bahsettiğim kartın sadece rakamsal değerleri. Aralarında ciddi farklar yok ama genel anlamda önerdiğim kart daha iyi. Zaten stoklara gelir gelmez bitmesininde tek sebebi budur.

Herkese merhabalar. Ekran kartına ayırabileceğim 2500 TL kadar bütçem var. Başlıkta belirttiğim gibi aklımı bu iki kart kurcalıyor. İşlemciyi AMD Ryzen 5 2600x seçtim şuan ki kurla yaklaşık 1350 TL'ye satın alabiliyoruz.

Gigabyte RX Vega 56 Gaming OC (1775 TL)

Gigabyte GTX 1660 Ti Aorus (2271 TL)

Hangi kart seçilebilir? Bir de nedenlerini belirtirseniz çok sevinirim.
RX Vega56fiyatı çok makul çünkü base kart STRIX ya da Aorus gibi detaylı kart değil, daha iyileri seçilebilir öneri yapabilirsiniz.
NOT: Fiyatlara genelde nanokatalog.com'dan bakıyorum, bu siteden almayı planlıyorum ortalamadan ucuza satıyorlar. Bir sıkıntı çıkar mı bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim. İyi forumlar.
Nanokatalog hakkında oldukça farklı yorumlar var. Birkaç hafta önce aşırı uygun bir fiyata ram vardı, bende yorumlardan bişey anlamayınca gözümü kararttım ve bişey olursa tüketici heyetine giderim diyerek sipariş verdim. Salı öğleden sonra verdiğim sipariş cuma sabah elime ulaştı. Paketlenmesi boncuklu poşetleydi, yani bir sıkıntı yaşamadım. Yalnız alacağınız ürünü canlı destekten sorgulatın, stokta mı sipariş üzerine mi getirecekler diye. Benimki stoktaydı hemen kargoya verildi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı