GTX 1660 Ti Windforce rahatsız edici ses

Flawsome

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, öncelikle o inanılmaz rahatsız edici sese BURADAN ulaşabilirsiniz, sistemim aşağıdaki gibidir;
  • Intel Core i5 9400F.
  • MSI Z370A-PRO.
  • Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti Windforce.
  • Adata SX6000 PRO 512 GB m.2.
  • Adata XPG Gammix D10 Dual 8x2 RAM.
  • Western Digital Caviar Blue 1 TB.
  • FSP Hyper k 500 500W.
  • FSP wındale 3 CPU cooler.
  • Kolınk stronghold whıte kasa.
  • 3X bıtfenıx spectre kasa fanı.
Sistemdeki Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti Windforce ile sistemi topladığımdan beri sorun yaşıyorum. Tam 3 kez fan yüzünden servise gönderdim, her seferinde servis notu olarak fan değişti dendi ama inanılmaz rahatsız edici bir fan sesi var. Bu fan sesi %75 ile %95 arasındaki herhangi bir fan hızında geliyor. Oyunlar zaten genel olarak %75 80 kullanıyor ve bu ses hep var. Manuel olarak fanı sabitleyince de ısı artışı yaşıyorum. Bu ekran kartı yaklaşık bir buçuk yıldır bende. 3 kez de servise gitti yaklaşık 2 ay kadar bir süre kullanamadım yani. Gigabyte ile iletişime geçip değişim sağlayabilir miyim acaba? Ayrıca bu ses neyin sesidir bilen biri var mı acaba? Tekrar belirteyim ses sadece %75 ile %95 arası geliyor.

En büyük hatayı Windforce gibi kronik ses sorunu olan bir model alarak baştan yapmışsın. Keşke biraz daha fazla verip Gaming X veya 3 fanlı Gaming OC modelini alsaymışsın. Kart kronik olarak sorunlu.

Coolstart yapılmış V8 scania sesi bu. Ekran kartı olamaz.
1660 Ti Windforce sahibiyseniz çok ilginç anlar yaşayabilirsiniz 😀
Windforce modellerinde böyle sorunlar yaygın maalesef. Aynı zamanda ısınma sorunu da yaşıyor olabilirsiniz. Çoğu oyunun %75'e yakın fan kullanması normal değil.
Isınma pek yok aslında, yani 1.5 senede 70 dereceyi daha göremedim. Tabi bu sese gıcık olup 62-63 derecelerde oyunu kapattığımdan dolayı da olabilir 😞

En büyük hatayı Windforce gibi kronik ses sorunu olan bir model alarak baştan yapmışsın. Keşke biraz daha fazla verip Gaming X veya 3 fanlı Gaming OC modelini alsaymışsın. Kart kronik olarak sorunlu.
Acemiliğime denk geldi diyelim, Inventus bilgisayardaki teknik elemanlarla konuşarak toplamıştık, onların önerdiği kart bu olmuştu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı