GTX 1660'ın yerine ne alınır?

Bütçe
15000
@Grim Reaper, 1440p çözünürlükte oynadığınız için darboğaz yapma ihtimali daha da azalıyor çünkü çözünürlük arttıkça ekran kartına binen yük artıyor. İşlemci tabanlı oyunlarda, etkisini hisseder darboğazın.

@Grim Reaper, 1440p çözünürlükte oynadığınız için darboğaz yapma ihtimali daha da azalıyor çünkü çözünürlük arttıkça ekran kartına binen yük artıyor. İşlemci tabanlı oyunlarda, etkisini hisseder darboğazın.
Orası öyle. 1080p için durum daha yoğun zaten. Ben de darboğazı azaltmak için karta yüklendikçe yükleniyorum. DSR gibi şeyleri bile kullanıp sahte 4k yaptım oyunu. Benim senaryomda işlemci idare ediyor ama arkadaş değişse daha iyi tabii. Ama yine de bence tüm parayı ekran kartına yatırmalı eski kartın parası o bu derken zaten işlemciyi halleder. Asıl olay ram bence ram yetmeyince oyun asla oynanmıyor kendimden biliyorum.

@Grim Reaper, RAM yetmeyince etkisini doğrudan gösteriyor. Oyun ya donuyor ya da takılıyor. Darboğaz olursa sadece ekran kartı, tam gücünü kullanamıyor. Oyunun oynayışına etki etmiyor da RAM, doğrudan etkili. Darboğaz olması da oyunun oynayışına etki edebiliyor da RAM, doğrudan etkili bence.

@Grim Reaper, RAM yetmeyince etkisini doğrudan gösteriyor. Oyun ya donuyor ya da takılıyor. Darboğaz olursa sadece ekran kartı, tam gücünü kullanamıyor. Oyunun oynayışına etki etmiyor da RAM, doğrudan etkili.
Direkt çöküyor donmayı da geçtim. Silent Hill 2 oynuyorum mesela oyun epic ayarlar + DLSS ile 80 Fpsleri bazen aşıyor ama max 10 dk sonra çöküyor oyun. 32 gb ram kadar rahatlatan birşey yok hele google açık oyun oynuyorsanız.

16 GB RAM'in de devri yavaş yavaş bitiyor. Şu anlık yetiyor da imkanı olanlar, RAM'ini de doğrudan 32 GB yapmalı.

16 GB RAM'in de devri yavaş yavaş bitiyor. Şu anlık yetiyor da imkanı olanlar, RAM'ini de doğrudan 32 GB yapmalı.
Yavaştan bitiyor ama vakti var onu söyleyebilirim. Mesela yeni Doom şuan 32 öneriyor ama oyunu DSR 4k ultra ayarlarda oynayabiliyorum 8 gb ram ile hem de. Tabii 16 olmadığı için Fps bazen çok düşüyor ama yapacak birşey olmadığından oynuyorum. Silent Hill gibi oyunlarda 16 şart 8 ile çöküyor dümdüz eski oyunlarda bile böyle Cyberpunk denedim o bile çöktü. 16 farz yapılabiliyorsa 32 de çok tatlı olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı