GTX 1660S CS:GO'da 250 FPS alıyorum

egedmrbs001

Kilopat
Daha fazla  
CS:GO girdiğimde en düşük ayarlarda 200-250 FPS alıyorum. Sizce normal mi? Sistemim: i5-9400F - MSI Ventus XS 1660S - Kingston HyperX 16 GB 2666 MHz CL16 - MSI B365M PRO-VH - Toshiba 500GB NVMe M.2 SSD - Corsair Carbide Spec Delta RGB - Corsair VS550 -

Boş şeyler söylediğiniz için olabilir. Biz size teknik bilgi veriyoruz diyoruz ki bir monitör Hz değerinden daha yüksek FPS'i asla gösteremez! Bizzat kendim 144Hz monitörümde Hz değerini 60'a çektim. FPS kilidini açtım yüzlerce FPS aldım. Ha 60'a kilitlemişim ha kilidi açıp 300 FPS almışım zerre fark yok. Ne zaman fark var biliyor musun güzel kardeşim. Hz değerini tekrar 144'e çekip 144FPS oynadığım zaman fark var. Ha sen kendini kilitlemediğinde daha iyi hissediyorsundur ona bir şey diyemem. Ama 60Hz bir monitörde 60FPS üzerini göremezsin. Bunu da 100Hz üstü bir monitör kullanmadan farkedemezsin.

Kardeşim sen piyasada yokken (2006-2007) biz okuldan kaçıp CS oynardık. CS:GO'yu da ilk çıktığı en güzel olduğu zamanlarında oynadım uzun süre.
Kardeşim sen anlamamak için ısrar ediyorsun. CSGO 60 fps oynanmıyor. Monitör dediğin gibi 60 hz olsun 60 fps göstersin. Mesele o değil zaten. Burada çok bilmişlik taslamana gerek yok. Bu oyun GTA olsaydı, dediğin kesinlikle doğru olurdu. Ama CSGO'da fps ne kadar yüksek olursa o kadar iyi. Düşmanı vurma avantajını etkiliyor. FPS, sen düşmana sıktığın an ve o sana sıktığı an belli oluyor zaten. Burada ping, fare rapor hızı(polling rate) gibi etmenlerin de önemli olduğu kadar fps'ninde önemi büyük. Git ve bak bütün büyük e-spor oyuncularına, neden yüksek ayarlarda oynamıyorlar biraz araştır. Nasıl olsa monitör 144 fps gösteriyor 144 fps alayım kafasında değiller. Hepsi daha çok fps alabilmek için, küçük detayları siliyorlar. Örneğin göz efektleri. Shroud kullanıyor. Niye ? Kullandığı bilgisayar en üst model olmasına rağmen niye ihtiyacı oluyor ? Avantaj. FPS ne kadar fazlaysa, o kadar iyi. Lütfen bilmeden yorum yapmayın. Bilmiyorsanız da kabullenin.

Ama CSGO'da fps ne kadar yüksek olursa o kadar iyi.
Nesi iyi kardeşim teknik bir veri ver bana. Ben sana teknik konuşuyorum. Bak biliyorsun ama yarım yamalak biliyorsun iddia ediyorsun üzerine. Yüksek FPS, FPS oyunlarında efsane avantaj sağlıyor burada hem fikiriz. Fakat görebildiğin sürece geçerli bir durum bu. Ekran kartının verdiği FPS sen göremedikten sonra hiçbir anlam ifade etmiyor. Gösterme işinide monitör yapıyor. Buyur izle, belki anlarsın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video aynı sistemde aynı FPS değerleriyle çekiliyor. Sadece farklı Hz değerlerinde ağır çekimde gösteriliyor. Bundan da anlamazsan zaten konuşmaya gerek yok.

Nesi iyi kardeşim teknik bir veri ver bana. Ben sana teknik konuşuyorum. Bak biliyorsun ama yarım yamalak biliyorsun iddia ediyorsun üzerine. Yüksek FPS, FPS oyunlarında efsane avantaj sağlıyor burada hem fikiriz. Fakat görebildiğin sürece geçerli bir durum bu. Ekran kartının verdiği FPS sen göremedikten sonra hiçbir anlam ifade etmiyor. Gösterme işinide monitör yapıyor. Buyur izle, belki anlarsın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu video aynı sistemde aynı FPS değerleriyle çekiliyor. Sadece farklı Hz değerlerinde ağır çekimde gösteriliyor. Bundan da anlamazsan zaten konuşmaya gerek yok.

Yok reis cidden fark ediyor. Benim monitörüm 75Hz ama 75'e sabitledikten sonra FPS'i bir açıyorum aşırı akıcı oluyor. İnput lag falan çok etkiliyor. Daha fazla uzatmayın ama konu zaten bitti.

Nesi iyi kardeşim teknik bir veri ver bana. Ben sana teknik konuşuyorum. Bak biliyorsun ama yarım yamalak biliyorsun iddia ediyorsun üzerine. Yüksek FPS, FPS oyunlarında efsane avantaj sağlıyor burada hemfikiriz. Fakat görebildiğin sürece geçerli bir durum bu. Ekran kartının verdiği FPS sen göremedikten sonra hiçbir anlam ifade etmiyor. Gösterme işini de monitör yapıyor. Buyur izle, belki anlarsın.

Bu video aynı sistemde aynı FPS değerleriyle çekiliyor. Sadece farklı HZ değerlerinde ağır çekimde gösteriliyor. Bundan da anlamazsan zaten konuşmaya gerek yok.

Mesele FPS'yi görmek değil zaten kardeşim benim. Bir çatışma düşün CS:GO'da. Senin sıktığın merminin sunucuya iletilme hızını neler belirler? FPS, polling Rate ve ping. En önemlisi pingtir. Lakin polling Rate ve FPS'de önemlidir. Çatıştığın adamla pingin ve polling Rate hızın aynı olsun. Senin aldığın FPS'in çatıştığın adamdan düşük olduğunu farz et. İkiniz de aynı anda sıkarsanız ölen sen olursun. Olay budur.
Yok reis cidden fark ediyor. Benim monitörüm 75Hz ama 75'e sabitledikten sonra FPS'i bir açıyorum aşırı akıcı oluyor. İnput lag falan çok etkiliyor. Daha fazla uzatmayın ama konu zaten bitti.
Katılıyorum. Arkadaş biraz araştırma yaparsa anlayacaktır.

Normal, zaten monitörün büyük olasılıkla 60 taş çatlasa 144Hz'dir. Yani senin için monitörün 60Hz ise ha 61 ha 6001 FPS fark yok.

Aslında 60Hz monitörde 60 FPS'in üstünde FPS alırsan akıcılığı artar fakat screen tearing denilen olay meydana gelir. Eğer ki ekran kartı 60Hz'lik monitöre 120 FPS görüntü gönderiyorsa, monitör tek bir kare içinde iki farklı karenin verisini çizer. Monitörün üst yarısı ile alt yarısı aslında farklı kareye göre çizilir. Bu screen Tearing'dir fakat aynı zamanda input lag azalacaktır. V-Sync açıldığında görüntünün hazırlanması daha uzun sürdüğünden input lag büyük bir oranda artar bu yüzden G-Sync veya Free-Sync destekli monitörler almak en mantıklısı ha eğer screen Tearing'i hissetmiyorsan ki bazı oyunlarda oldukça iyi gözükür. Mesela Valorant'ta FPS limitini kaldırdığımda hiçbir şekilde screen Tearing'i hissetmiyorum. Aynı şekilde CS'de de ama Rainbow Six Siege'de mesela screen Tearing'i sonuna kadar hissediyorum. V-Sync açmadan screen tearing nasıl giderilir derseniz. Ya G-Sync veya Free-Sync destekli monitörler kullanacaksınız ya da Riva Tuner Statistics Server adlı programı kullanıp scanline Sync değerini en stabil değere getireceksiniz. Doğru ayarı bulduğunuzda zaten monitörünüzün yenileme hızına kilitliyor FPS'i. Fakat v-Sync'den az input lag elde ediyorsunuz. Bir de üstüne NVIDIA'nın Low latency modunu Boost ile açarsanız en az input Lag'i elde edebiliyorsunuz. Ve oyun zevkinizi katlıyorsunuz.

Aslında 60Hz monitörde 60 FPS'in üstünde FPS alırsan akıcılığı artar fakat screen tearing denilen olay meydana gelir. Eğer ki ekran kartı 60Hz'lik monitöre 120 FPS görüntü gönderiyorsa, monitör tek bir kare içinde iki farklı karenin verisini çizer. Monitörün üst yarısı ile alt yarısı aslında farklı kareye göre çizilir. Bu screen Tearing'dir fakat aynı zamanda input lag azalacaktır. V-Sync açıldığında görüntünün hazırlanması daha uzun sürdüğünden input lag büyük bir oranda artar bu yüzden G-Sync veya Free-Sync destekli monitörler almak en mantıklısı ha eğer screen Tearing'i hissetmiyorsan ki bazı oyunlarda oldukça iyi gözükür. Mesela Valorant'ta FPS limitini kaldırdığımda hiçbir şekilde screen Tearing'i hissetmiyorum. Aynı şekilde CS'de de ama Rainbow Six Siege'de mesela screen Tearing'i sonuna kadar hissediyorum. V-Sync açmadan screen tearing nasıl giderilir derseniz. Ya G-Sync veya Free-Sync destekli monitörler kullanacaksınız ya da Riva Tuner Statistics Server adlı programı kullanıp scanline Sync değerini en stabil değere getireceksiniz. Doğru ayarı bulduğunuzda zaten monitörünüzün yenileme hızına kilitliyor FPS'i. Fakat v-Sync'den az input lag elde ediyorsunuz. Bir de üstüne NVIDIA'nın Low latency modunu Boost ile açarsanız en az input Lag'i elde edebiliyorsunuz. Ve oyun zevkinizi katlıyorsunuz.
Şimdi şöyle akıcılık dediğimiz şey ile gecikme dediğimiz şey birbirinden tamamen farklı olaylar. Akıcılık=FPS bu kadar basit. 60Hz 60FPS, 60Hz 200+ FPS, 75 Hz 75 FPS, 75Hz 200+FPS, 144Hz-144FPS, 144Hz-200+FPS
hepsini tek tek tek tek denedim. Ama inan 60Hz ve 75 Hz arasındaki hissettiğim farkın onda birini bile 60Hz monitörde 60 FPS kilidini açtığımda ya da kapattığımda hissetmedim. Hatta ben 60'a kitleyerek oynadığım zaman daha bile güzel görünüyordu. 144Hz'e değinmiyorum bile.
Çok denedim "Ya bunlar ne anlatıyor, neyin peşindeler." diye. Fark yok değil kepaze bir yırtılma var.
Akıcılığı baltalıyor.
Bunu söyleyince genellikle karşı taraf " sen göremiyorsun ben hissediyorum." diyor. Yahu 60-75 arasındaki farkı gören adam onu mu göremiyor?
Onu geçtim zaten Türkiye'de oynadığın oyuna göre en iyi ihtimalle 30 küsür MS ping alıyorsun. Sen 2ms gecikmenin önüne geçtiğinde 35ping olmuyor da 33ping oluyor.
İnan hiçbir fark yok. Olay refleks.
Birisinin 35 diğerinin 50 ms pingi olsun refleksleri ve oyunculuğu iyi olan alır hocam. Bunu çok kez gözlemledim.

Şimdi şöyle akıcılık dediğimiz şey ile gecikme dediğimiz şey birbirinden tamamen farklı olaylar. Akıcılık=FPS bu kadar basit. 60Hz 60FPS, 60Hz 200+ FPS, 75 Hz 75 FPS, 75Hz 200+FPS, 144Hz-144FPS, 144Hz-200+FPS
hepsini tek tek tek tek denedim. Ama inan 60Hz ve 75 Hz arasındaki hissettiğim farkın onda birini bile 60Hz monitörde 60 FPS kilidini açtığımda ya da kapattığımda hissetmedim. Hatta ben 60'a kitleyerek oynadığım zaman daha bile güzel görünüyordu. 144Hz'e değinmiyorum bile.
Çok denedim "Ya bunlar ne anlatıyor, neyin peşindeler." diye. Fark yok değil kepaze bir yırtılma var.
Akıcılığı baltalıyor.
Bunu söyleyince genellikle karşı taraf " sen göremiyorsun ben hissediyorum." diyor. Yahu 60-75 arasındaki farkı gören adam onu mu göremiyor?
Onu geçtim zaten Türkiye'de oynadığın oyuna göre en iyi ihtimalle 30 küsür MS ping alıyorsun. Sen 2ms gecikmenin önüne geçtiğinde 35ping olmuyor da 33ping oluyor.
İnan hiçbir fark yok. Olay refleks.
Birisinin 35 diğerinin 50 ms pingi olsun refleksleri ve oyunculuğu iyi olan alır hocam. Bunu çok kez gözlemledim.
Frame+rate+and+input+lag.jpg

60 fps lock ile 60 fps V-Sync arasında 60 ms fark var
300 fps lock ile 60 fps V-Sync arasında 80 ms fark var.
Online oyunlarda screen tearing, takılma falan yoksa V-Sync açmanızın mantığı yok boşu boşuna en az 50-60 ms kaybedeceksiniz. Oyundan oyuna değişiyor bu takılma hissi. Bazı oyunlarda hiç hissetmezsiniz ama bazı oyunlarda o kadar kötü gözükür ki mide bulantısı bile yapar. Tabi kimse gidip de Witcher 3'de 60 fps değil 70 fps alcam diye uğraşmaz. O zaman tabi açarsın V-Sync'ini.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 696714
60 fps lock ile 60 fps V-Sync arasında 60 ms fark var
300 fps lock ile 60 fps V-Sync arasında 80 ms fark var.
Online oyunlarda screen tearing, takılma falan yoksa V-Sync açmanızın mantığı yok boşu boşuna en az 50-60 ms kaybedeceksiniz. Oyundan oyuna değişiyor bu takılma hissi. Bazı oyunlarda hiç hissetmezsiniz ama bazı oyunlarda o kadar kötü gözükür ki mide bulantısı bile yapar. Tabi kimse gidip de Witcher 3'de 60 fps değil 70 fps alcam diye uğraşmaz. O zaman tabi açarsın V-Sync'ini.
60'a kilitle olması ile 60FPS V-sync arasında 60ms fark var derken?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı