GTX 1660S Düşük GPU Kullanımı

alpella

Megapat
Daha fazla  
Selamlar, sistemi yeni topladım fakat oyunlarda GPU kullanımı dalgalanıyor. YouTube'dan izlediğim videolarda aynı sistemle %97-98 GPU kullanımıyla oynuyorlar.

Sistemim:
MSI 1660S Gaming.
10100F.
8 GB RAM.
H410M-H.

20201223020102_1.jpg

1080p Ultra ayarlar PUBG bu şekilde değerleri 90'lara çıkıp sonra tekrar düşüyor. Dalgalanma var.

Adsız.png

Division 2'de aynı şekilde 1080p Ultra ayarlar, yine dalgalanma söz konusu.

Sorun nerede sizce? Burada sorun RAM'de olabilir mi?

Ne demek.
RAM kullanımı daha az olan oyunlarda da dalgalanmanız varsa isterseniz önce GPU testi yapın ama RAM'den kaynaklanma ihtimali fazla çünkü bu oyunlardaki RAM kullanımlarınız maksimum seviyede belli ki daha fazlasını istiyor. Zaten 8 GB RAM günümüz için az kalıyor yeri geliyor 16 GB RAM'ler az kalıyor, her türlü bir 8 GB RAM daha almanızda fayda var.

FurMark testinden mi bahsediyorsunuz. Eğer ondan bahsediyorsanız benim de aklımdaydı o yapıp değerleri paylaşayım sizinle.

GPU kullanımına da masaüstü bir programdan bakabilirsiniz ben öyle yapmıştım program içinde GPU kullanımı göremedim. Siz sadece stress GPU kısmını işaretleyin.

GPU kullanımına da masaüstü bir programdan bakabilirsiniz ben öyle yapmıştım program içinde GPU kullanımı göremedim. Siz sadece stress GPU kısmını işaretleyin.

Görev yöneticisinden takip ediyorum GPU'yu %1-2-3 bazen %4-6 arasında gidip gelmesi normal mi? Sıcaklık 64 derece sabit.

Oradan bakmamak mı gerekiyor acaba, Afterburner üzerinden bakınca 100 olduğunu gördüm.
Sıcaklık değeri de 64 sabit olarak kaldı 11-12DK test boyunca.

Görev yöneticisinden kendi ekran kartıma bakınca %60'lara düşüyor ama AMD'nin uygulamasında kendi uygulamasında her zaman %99'larda orada nedense düşük gösterebiliyor. FurMark testi hakkında bir bilgim yok fakat FurMark testinin içinde GPU kullanımını gösteren bir yüzde varsa ona bakabilirsiniz isterseniz ya da oyun için GPU kullanımlarınıza baktığınız uygulamayı masaüstünde açabiliyorsanız öyle de bakabilirsiniz.

Görev yöneticisinden takip ediyorum GPU'yu %1-2-3 bazen %4-6 arasında gidip gelmesi normal mi? Sıcaklık 64 derece sabit.

Oradan bakmamak mı gerekiyor acaba, Afterburner üzerinden bakınca 100 olduğunu gördüm.
Sıcaklık değeri de 64 sabit olarak kaldı 11-12DK test boyunca.

Kartın sağlıklı o zaman. Afterburner değerlerinde anormal bir şey yok gibi. Kart kullanımı 99 100 olur genelde zaten sıcaklığı da gayet iyi.

Kartın sağlıklı o zaman. Afterburner değerlerinde anormal bir şey yok gibi. Kart kullanımı 99 100 olur genelde zaten sıcaklığı da gayet iyi.

Bir de FurMark testi yaptım, yaklaşık yarım saat kadar. GPU %99 CPU %25 civarlarında seyretti. GPU sıcaklığı ise 70'i geçmedi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı