GTX 1660S Ryzen 5 2600 sistem nasıl?

Corsair PSU 10 kişinin 1'inde patlıyorsa Rampage 10 kişinin 6'sında patlıyor.

Çok araştırdım ve forumda abartıldığı kadar tehlikeli olduğunu düşünmüyorum. Tabi bu kaliteli ve patlamayacak anlamına gelmez. Patlama ihtimali diğer markalara göre fazladır. Gelecek sene daha kaliteli bir PSU ile değiştirmeyi planlıyorum ben de. Şu anlık tertemiz çalışıyor.

7-8 Yıldır 500W Cooler Master PSU kullanıyorum. kasada üzerinde takılı olarak almıştım. Bugüne kadar hiç bir sorun yaşatmadı. O kadar elektrik kesintisi voltaj yükselmesi oldu gene de parçalara zarar gelmedi. Belki de PSUnun önleyici bir sistemi vardır. Daha önce kullandığım ve markasını hatırlamadığım bir PSU anakartımı yakmıştı ama...)

Hazır sistemim için komple kasa almak için Vatan bilgisayar Bahçelievler şubesine gittim. Üzerinde PSU ile birlikte, elemanlar Rampage X Horse kasasını önerdiler. Fiyatıda uygun geldi. Sadece kasa alacağıma üzerinde PSU olan bir kasa almak daha mantıklı geldi. Cooler Master'in eskiden lider olduğunu bu aralar Xigmatek Rampage Zalman markalarının revaçta olduğunu söyledler. Beni ikna ettiler, ama buradaki yazıları görünce içime bir kurt düştü doğrusu. Almaktan vazgeçtiğimi söyleyebilirim. Bu arada Corsair markasını da önermediler : )

7-8 yıldır 500W Cooler Master PSU kullanıyorum. Kasada üzerinde takılı olarak almıştım. Bugüne kadar hiçbir sorun yaşatmadı. O kadar elektrik kesintisi voltaj yükselmesi oldu gene de parçalara zarar gelmedi. Belki de PSU'nun önleyici bir sistemi vardır. Daha önce kullandığım ve markasını hatırlamadığım bir PSU anakartımı yakmıştı ama..)

Hazır sistemim için komple kasa almak için Vatan Bilgisayar bahçelievler şubesine gittim. Üzerinde PSU ile birlikte, elemanlar Rampage X horse kasasını önerdiler. Fiyatı da uygun geldi. Sadece kasa alacağıma üzerinde PSU olan bir kasa almak daha mantıklı geldi. Cooler Master'in eskiden lider olduğunu bu aralar Xigmatek Rampage Zalman markalarının revaçta olduğunu söyledler. Beni ikna ettiler, ama buradaki yazıları görünce içime bir kurt düştü doğrusu. Almaktan vazgeçtiğimi söyleyebilirim. Bu arada Corsair markasını da önermediler: )

S*l*klar Corsair'i kötülüyor onları şikayet edin en kaliteli markayı önermiyorlar gidip bomba niyetine öneriyorlar.

Corsair'i yeğenim hoyratça kullanıyor : ): ) Ben de bir anlam veremedim. Corsair Cooler Master benim bildiğim kaliteli markalar. Cooler Master kendini kanıtlamış üstelik. Arkadaşların yazdıkları çok mantıklı. Sistemin santrali olan PSU diğer donanımlardan çok daha önemlidir. Forumlardaki kullanıcı yorumlarına bakmadan donanım alınmamalı bence

Rampage 600W + 80 Plus güç kaynağı olan X Horse bir kasa almayı düşünüyorum PSU için yazdıklarınıza bir anlam veremedim. Nasıl bir zarar verebilir sisteme.

Ahan da
Kalitesiz psular verdiği voltaj değerleri stabil değildir sürekli dalgalanmalar olabilir bu da sistemde stabililliği bozar ve sürekli dalgalanan akım parçaların bozulmasına sebep olabilir.Ayrıca kalitesiz psu ile 5-6 ay süre içerisinde kaliteli psu ile arasında fark göremeseniz de uzun vadede mutlaka sıkıntı çıkartacaktır.İdareten alınabilir ama uzun süreli kullanım için kaliteli psular tercih edilmelidir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı