GTX 1660Ti Düşük FPS Sorunu

Selim Akıncı

Hectopat
Katılım
4 Haziran 2019
Mesajlar
242
Merhabalar. Sistemi toplayali 1 hafta oldu. GTX 1660 Ti Armor R5 2600 ve 600W +80 Watt PSU var. Sorum şu benim sistemle ayni olanlar Rainbow'da 140-150 alirken Ultra'da ben 100-130 aliyorum. Witcher 3 de ayni şehire girince adamin 75-80 gözüküyor ama benim 65-60. Ekran kartım Max 74 sıcaklık işlemcim 60 derece. Kullanimlar normal GPU %96 %98. CPU %30 % 40. RAM'le alakali olabilir mi ben 8 GB DDR4 3000MHz RAM kullaniyorum ama videodakiler çift kanal 8+8 kullaniyordu. Bu arada ekran kartının kutusunda 16 GB RAM önerilir diyordu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Düşük FPS konusunda RAM'in kesinlikle etkisi var. Bir de SSD'n var mı? Varsa ne marka? Test edip sonuçlarını paylaşırsan çözülecektir.
 
Tabii ki çift kanal fark eder. İnternetten bakın Single channel vs Dual channel farkı görünce 2. RAM'i alırsınız zaten.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bunun testini dahi yaptım ve sonuçlar gerçekten şaşırtıcı. Hem aynı ekran kartı ve işlemciyi kullanıyoruz. Bi göz gezdirebilirsin :)


En son kısımdaki en alt yorumda.
 
Teşekürler arkadaşlar 2 3 haftya RAM alacağım. Şu an RAM'im 2. Slotta yeni aldıgımı 4'e takmam gerekli değil mi?
Düşük FPS konusunda RAM'in kesinlikle etkisi var. Bir de SSD'n var mı? Varsa ne marka? Test edip sonuçlarını paylaşırsan çözülecektir.
SSD 480GB Toshiba. SSD'de bence sıkıntı yok PC açilirken yükleme ekranlari falan hiç sıkıntı çikarmadi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Acik ise V-Sync'yi oyun ici ayarlardan kapatın Bir de oyle deneyin.
V-Sync kapalıyken yırtılma olursa bunun önüne NVIDIA denetim masasindan V-Sync'i acin AMD kullandigim icin NVIDIA denetim masasindan nasil V-Sync acildigini bilmiyorum. İnternetten bakabilirsiniz.
Denedikten sonra deneyiminizi bizle lütfen paylaşın.

Not; raminizide guncel oyunlari akici sekilde oynuyabilmeniz icin yukseltme yapmaniz gerekir.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı