Eğer illa ki 1660 Ti ve iyi soğutmalı bir modelini istiyorsanız kesinlikle 4600 TL'yi geçiyor. 4600 TL ile de alabilirsiniz ancak ya indirimleri beklemelisiniz ya da soğutma olarak biraz daha düşük bir 1660 Ti almalısınız.
Sinerji, İncehesap, Teknobiyotik gibi yerlere baktım kimisinde sadece tek fanlı model seçiliyor kimisinde fiyat çok artıyor. Teknobiyotik hazır sistemlerinden bazıları sanırım indirimde oraya baktığımda daha hesaplı geldi bütçenize uygun sistemler var, arkadaşlar da yazmış hatta. Vatan'a da baktım ama iyi parçalarla 5000 TL'ye var hazır sistemler.
Aralarından en hesaplı Teknobiyotik'ten hazır sistem değiştirmek olacak gibi.
Ancak daha önce de dediğim gibi tavsiyem bütçeyi arttırma şansınız var ise 5000 TL'ye kadar iyi parçalar içeren güzel 1660 Ti'lı bir sistem toplanabilir bildiğiniz üzere. Ha olmaz diyorsanız, yapacak bir şey yok sağlık olsun. Bence 4600 TL bulunmuşken 5000'e kadar çıkarıp daha mutlu olacağınız bir sistem almak sağlıklı bir çözüme benziyor.
Son olarak GTX 1660'lı bir sistem alabilirsiniz, rakibi RX 590'dır, 1660 Ti ile elbet farkları vardır ama abartılı değildir, yine seçim size kalmış.
Ben de sistem alacağım zaman çok çok araştırdım pişman olmamak için o yüzden size bütçenizi arttırmanız konusunda biraz daha ısrarlı davrandım. Ancak 4600 TL ve civarına alacağınız bilgisayarda illa ki bir sorun olacak (SSD tarafında) diye bir kaide yok. Biraz da şans işi maalesef bu teknoloji.