GTX 1660Ti vs RTX 2060

ertnylmz

Hectopat
Selam herkese. Diğer parçaları arasında kayda değer farklar olmayan 2 sistem arasında kaldım arkadaşlar diğer parçaları o yüzden yazmıyorum.
Bir sistemdeki ekran kartı Palit GeForce GTX1660 Ti Dual 6 GB GDDR6(Teknobiyotik)
Diğer sistemdeki ekran kartı Gigabyte GeForce RTX2060 Windforce OC 6 GB GDDR6(İncehesap)

İkisi arasında yaklaşık 500-600 liralık bir fark oluşuyor(RTX 2060 tabii ki daha pahalı). Oyunlardaki FPS farkı, ısınma durumları, tahmini kaç sene oyunları en azından High-medium ayarlarda oynatabilecekleri vs. gibi durumları göz önüne alırsak aradaki fiyat farkı değer mi sizce? (PC toplama için ayırdığım bütçeye göre o farkı karşılayabiliyorum ama 500-600 az para değil sonuçta. Değer mi diye soruyorum :) Cevaplar için teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam herkese. Diğer parçaları arasında kayda değer farklar olmayan 2 sistem arasında kaldım arkadaşlar diğer parçaları o yüzden yazmıyorum.
Bir sistemdeki ekran kartı Palit GeForce GTX1660 Ti Dual 6 GB GDDR6(Teknobiyotik)
Diğer sistemdeki ekran kartı Gigabyte GeForce RTX2060 Windforce OC 6 GB GDDR6(İncehesap)

İkisi arasında yaklaşık 500-600 liralık bir fark oluşuyor(RTX 2060 tabii ki daha pahalı). Oyunlardaki FPS farkı, ısınma durumları, tahmini kaç sene oyunları en azından High-medium ayarlarda oynatabilecekleri vs. gibi durumları göz önüne alırsak aradaki fiyat farkı değer mi sizce? (PC toplama için ayırdığım bütçeye göre o farkı karşılayabiliyorum ama 500-600 az para değil sonuçta. Değer mi diye soruyorum :) Cevaplar için teşekkürler şimdiden.
Bence GTX 1660 Ti olan sistemi alın. Tamam RTX 2060 daha güçlü ancak çok fazla bir fark yok aralarında. RT teknolojisi var dersende RTX 2060, RT için çok uygun bir kart değil bence. RT açık, 40-60 arası FPS ile oynayacağıma, RT olmadan oynarım daha iyi. Zaten RT destekleyen oyunlar RT kapalı olduğu halde bile gayet güzel grafiklere sahip.
Kesinlikle değer. 2060, 1660 ti'dan kat kat güçlü bir kart.
Kat kat güçlü dediğiniz 10 FPS sanırım ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

KDV indirimlerinde 2400 liraya özel soğutmalı RX 5700'ler iniyor, alternatif olarak bakabilirsin. Her ikisinden de çok daha iyi bir kart. Onun dışında 16xx serisinin Super versiyonları çıkıcak ve normal kartlardan ucuz olacak. Onları da bekleyebilirsin.

Bence GTX 1660 Ti olan sistemi alın. Tamam RTX 2060 daha güçlü ancak çok fazla bir fark yok aralarında. RT teknolojisi var dersende RTX 2060, RT için çok uygun bir kart değil bence. RT açık, 40-60 arası FPS ile oynayacağıma, RT olmadan oynarım daha iyi. Zaten RT destekleyen oyunlar RT kapalı olduğu halde bile gayet güzel grafiklere sahip.

Kat kat güçlü dediğiniz 10 FPS sanırım ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ortalama FPS değerlerine bakarak konuşuyorsunuz. Elinizde biri diğerinden daha iyi olan bir parçayı alma imkanı var ama siz kötü olanı seçiyorsunuz. Fiyat/performans'tan bahsetmeyin bana arkadaşın bütçesi varsa daha iyi olanı almak hakkı.

KDV indirimlerinde 2400 liraya özel soğutmalı RX 5700'ler iniyor, alternatif olarak bakabilirsin. Her ikisinden de çok daha iyi bir kart. Onun dışında 16xx serisinin Super versiyonları çıkıcak ve normal kartlardan ucuz olacak. Onları da bekleyebilirsin.

rx5700 ü de düşündüm ancak onu almayı düşünmüyorum.1660 süper 1660 ve 1660ti arasında olacakmış sanırım ve fiyatı da gerçekten daha ucuz olacak diye okudum ben de siz öyle diyince. Değerlendirebilirim teşekkürler tavsiye için :)
RTX teknolojisini kullanmak istiyorsanız ve gerçekten 600TL farka değeceğini düşünüyorsanız RTX 2060.

Açıkçası benim gözümde şu an rtx teknolojisinin bir önemi yok yani ben bir pozitif kriter olarak hesaba katmıyorum onu. O modu çok kullanacağımı düşünmüyorum çünkü. Onu hesaba katmadan daha iyi bir kart olduğu bir gerçek tabiki.

Oyun videolarını bir miktar ben de izledim. Ortalama 10 fps lik fark dışında ne gibi avantajları var. RTX2060 al diyen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim :). Örneğin yeni oyunlar çıktıkça bu fark gözle görülür düzeye yükselir mi 3-4 sene içinde?
Bütçe yetiyorsa elbette RTX 2060 alın. Bende GTX 1660 Ti var ama bazen ''Keşke bütçeyi biraz daha artırıp RTX 2060 alsaymışım.'' diyorum kendime.

Böyle düşünmenizin sebebi nedir biraz daha açar mısınız? Yani oynadığınız bazı oyunlardan gördüğünüz performans değerleri mi sizi pişman etti?

Son düzenleme:
Böyle düşünmenizin sebebi nedir biraz daha açar mısınız? Yani oynadığınız bazı oyunlardan gördüğünüz performans değerleri mi sizi pişman etti?
Kartın performansından memnunum ama RTX 2060 alsaydım daha birkaç sene daha uzun ömürlü olabilirdi. Ekran kartı sık değiştirilen bir bileşen değil. 10 FPS farkı önemli bence. 50 FPS ile 60 FPS arasında ciddi bir akıcılık farkı var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı