GTX 750 Ti Ekranın Kare Kare Olup Donması

cheiftain333

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaslar fotoğrafta gördüğünüz gibi ekran kare kare oluyor ve PC donuyor hiçbir şekilde işlem yapılmıyor, reset attığımda düzeliyor.
Sistem özellikleri:
  • AMD FX 4130
  • RAM 6 GB
  • GTX 750Ti
  • İşletim sistemi: Windows 10 Pro
DSC_0103.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı durumu bizzat bende yaşadım. Bilgisayarımı ilk topladığım zaman yaşamıştım. Çözüm olarak benim işlemcinin dahili grafik kartı olduğundan dolayı(G4560) ilk olarak ekran kartını çıkartıp kullandım. Sonra baktım o kare ekran hatası gitti ama kilitlenmeler(Donma olayı yani) hala devam ediyordu. En sonun da aldığım yere komple yolladım kasayı, onlar yapıp gönderdiler. Ekran kartını değiştirmişler ve donma sorununu çözmüşlerdi(Donma olayını nasıl çözdüler bilmiyorum). Ama şuan hala nadiren de olsa ekran kartımdan kaynaklı o renkli kare ekran hatasını almaya devam ediyorum(Kilitlenme olmuyor sadece oyun kapanıyor ve sürücü yeniden başlatıldı diyor). Sana tavsiyem ilk olarak temiz bir kurulum yap. Ekran kartı sürücüsünü kendin sitesinden güncel olarak yükle. Eğer sorun devam ederse elinde başka bir ekran kartı varsa onunla 1-2 gün kullan. Baktın sorun çözüldü demek ki ekran kartın arızalı ama baktın hala devam ediyor o zaman bir bilene götürmen en iyisi olur.

ekran kartını bu sene aldım daha 6 aylık felan başka ekran kartı olarak eski ekran kartım var hd 5450 onu deniycem sürücüleride nvdianın kendi sitesinden indirdim zaten ayda 1 güncelleme felan gelirse yüklüyorum takip ediyorum güncellemeleri bakalım eski kartı deneyip göreceğiz

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı