GTX 750 Ti Sistem aniden kitlenme sorunu

berat65

Megapat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar PC aniden kitleniyor. Özelikle oyunlarda oluyor sürekli olmuyor ama bazen bir oyuna girdiğim zaman mesela savaş oyununda örnek ateş ettiğim zaman 2 sn ses ve ekran kitleniyor ve sonra gene kendine geliyor. Sistemim sorucaksınız şu şekilde, 8GB RAM, GTX 750ti, intel core i3 4160, 250watt PSU, 500GB hardisk, casper anakart, win10. Evet sistemim bu şekilde virüs taramaları yaptım spy hunter, 360 total, gibi yaptım ama sistemim temiz olduğunu gösterdi ama arada bu tip takılmalar yapıyor ayrıca 1,5 senedir PSU ile kullanıyorum ve PSU yeterli geliyor PSU alakalı olduğunu düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
evet 750 ti çok düşük elektrik tüketiyor ama 250 nedir be kardeşim en az arkadaşın dedigi gibi 400w fakat birşey daha sorcam donma sonrasında herhengi bir hata veriyor mu mesela ''görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu'' gibi

Kimse de dememiş. Güç kaynağını 400w al ve de 80+ özelliğine dikkat et. Kısacası mümkünse kaliteli ve tanınmış bir marka PSU al. Bu güç kaynaklarında hiç duymadığın markalar her zaman karşına çıkacaktır. 80+ özelliğine dikkat et. Soruna gelirsek pek bişey bilmiyorum ama nvidia denetim masasından DSR özelliğini aç. Hangi adımları uygulaman gerektiğini hatırlamıyorum. Mutlaka internetten bulursun. DSR özelliğini açtıktan sonra takılma yaşadığın oyuna gir ve çözünürlüğü yükselt. Mesela bende 1366x768 monitör var. Oyunların ayar kısmında 2100x1152 gibi bir çözünürlük ve daha fazlası var. Ben kullanıyorum. G3258 işlemcim var. GTA5 ve Witcher 3 oyunlarında takılma yapıyordu. 2100x1152 çözünürlüklerde Witcher 3 medium-high arası, GTA5 high-very high arası hiç takılma olmadan bitirdim. Bu arada hemen hemen aynı sisteme sahibim. Geçmiş olsun.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı