GTX 750 Ti Sistem Düşük FPS Sorunu

Barisssta

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Sistemim öncelikle şu şekilde:
-970 Pro Gaming Aura
-AMD Phenom 2 X4 3.3 GHZ
GTX 750 Ti
8 GB RAM
Windows 8.1 PRO
Ayrıca WD harddisk daha yeni aldım.

Her neyse önceden hiçbir problem yoktu ve şimdi oyunlarda tüm görüntü ayarlarında aynı FPS alıyorum 20-25. Kasa istemediği kadar güzel hava alıyor. İşlemci sıcaklığı oyunlada 50-55 derece oluyor. Acaba darboğaz mı yapıyor? Yapıyorsa aynı sistemle önceden neden yapmadı teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Sistemim öncelikle şu şekilde:
-970 Pro Gaming Aura
-AMD Phenom 2 X4 3.3 GHZ
GTX 750 Ti
8 GB RAM
Windows 8.1 PRO
Ayrıca WD harddisk daha yeni aldım.

Her neyse önceden hiçbir problem yoktu ve şimdi oyunlarda tüm görüntü ayarlarında aynı FPS alıyorum 20-25. Kasa istemediği kadar güzel hava alıyor. İşlemci sıcaklığı oyunlada 50-55 derece oluyor. Acaba darboğaz mı yapıyor? Yapıyorsa aynı sistemle önceden neden yapmadı teşekkürler.
İşlemci baya eski bir işlemci. Çok sorunludur. Kendimden biliyorum satıp Intel almıştım. FPS drop olayı çok yaşıyordum. Çareyi işlemciyi değiştirerek buldum.

Kardeşim bende Phenom II x4 945 işlemci alıp 3.4 Ghz overclock yapıp 750 Ti ile 2 yıl kullanmak istiyorum Fortnite Rainbow six Cs go oynamak için bunlar yeterli mi çok 2 yıl yeterli benim için.Yani memnun muydun bu sorun olmadan önce? Soruna gelirsek de biraz araştırma yaptım çok darboğaz yapmıyordu edindiğim bilgilere göre. En fazla %20 görürsün ortalama %5 darboğaz olması lazım. Ne kadardır aynı Windows'u kullanıyorsun?

Temel güncelleştirme desteği almayan Windows sürümlerinden durmayın.
İlk olarak tavsiyem güncel bir Windows 10 sürümüne geçmenizden yana olur. (Windows 10 Home 1803)

Hangi oyunlarda bu sorunları yaşadığını belirt.
Kasa bakımı ve termal macun yenilemesinin üzerinden uzun süre geçtiyse gerekli bakımları yaptır.
BIOS, Chipset, Ekran kartı, Ses sürücüsü v.b güncellemelerini kontrol et.

Rainbow six siege 50 fps sabit hiç değişmiyor bu işlemciyle..Star Wars Battlefront da ultrada 45 fps alıyorum çok garip
Stok fanıyla kullanıyordum belki de bu yüzden oluyordu.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı