Çözüldü GTX 750 Ti sıvı dökülmesi sonucu çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yaklaşık 5-6 gün önce kasamın kapağı açıktı, gece PC oynayıp kapatmıştım. Ne zaman oldu bilmiyorum ama kedim sanırım o gece kasanın içine (ekran kartına) işemiş... Sonraki gün okuldan gelip PC'yi açtığımda görüntünün gelmemesiyle fark ettim, ekran kartına baktım ve üstü bayağı bayağı sidikti. Hemen çıkarttım ıslak mendille sildim iki üç kere kurutma makinesiyle kuruttum denedim ve çalıştı yaklaşık 5 gün kullandım öyle sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. Dün gece de her zamanki gibi PC oynayıp kapattım ve hiçbir sorun yoktu 4-5 saat kadar oynadım kapatıp uyudum sonra. Bu sabah okuldan geldiğimde görüntü gelmiyordu bir türlü. Çıkarttım taktım bastırdım her şeyi yaptım fakat görüntü bir türlü gelmedi ne olmuş olabilir? (O günden sonra kapağını kapattım PC'nin yani tekrar işeme ihtimali yok) (GTX 750 Ti)

Yaklaşık 5-6 gün önce kasamın kapağı açıktı, gece PC oynayıp kapatmıştım. Ne zaman oldu bilmiyorum ama kedim sanırım o gece kasanın içine (ekran kartına) işemiş... Sonraki gün okuldan gelip PC'yi açtığımda görüntünün gelmemesiyle fark ettim, ekran kartına baktım ve üstü bayağı bayağı sidikti. Hemen çıkarttım ıslak mendille sildim iki üç kere kurutma makinesiyle kuruttum denedim ve çalıştı yaklaşık 5 gün kullandım öyle sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. Dün gece de her zamanki gibi PC oynayıp kapattım ve hiçbir sorun yoktu 4-5 saat kadar oynadım kapatıp uyudum sonra. Bu sabah okuldan geldiğimde görüntü gelmiyordu bir türlü. Çıkarttım taktım bastırdım her şeyi yaptım fakat görüntü bir türlü gelmedi ne olmuş olabilir? (O günden sonra kapağını kapattım PC'nin yani tekrar işeme ihtimali yok) (GTX 750 Ti)
Ekran kartınızın fanlarını çıkarın anakartına saç kurutmayla dikkatlice sıcak hava tutun ıslak yerleri tespit edin.

Yani büyük ihtimal bozulmuştur bence ama siz yine de garantiye atmak için saç kurutma makinesının soğuk modu varsa onunla kurulamaya çalışın 5-6 gün diyorsunuz. Olmazsa servise yollayın oradan da negatif sonuç gelirse gömersiniz artık yani kısaca :d

Hocam zaten ıslak bir yer kalmadı kurutma makinesiyle kurutmama gerek var mı? Benim anlamadığım şey 5 gün nasıl çalıştı?
Ne desem bilemedim. Kurutma makinesi yalnızca toz temizlerken soğuk modda kullanılır. Sıvı dökülmesi gibi durumlarda olan sıvıyı daha derinlere itebilir. Ben size bir bardak soğuk su öneririm.
Dostum dediğim gibi neden 5 gün boyunca sorunsuz çalıştı da bugün gitti acaba onu anlamadım, şuan kartı çıkarttım tekrar takıp deniyeceğim, umarım çalışır :/
Ekran kartınızın fanlarını çıkarın anakartına saç kurutmayla dikkatlice sıcak hava tutun ıslak yerleri tespit edin.
Sıvının ekran kartının fanlarının içine kadar gittiğini düşünmüyorum, sadece ekran kartının üstünde biraz vardı zaten ben farkettiğimde kuruyup hafif yapışmıştı
Dostlar az önce taktım kartı ve şuan görüntü veriyor yani Windows ekranına kadar görüntü veriyo Windows logosu geliyo hemen ardından sinyal yok diyo yine...

Ekran kartını parçalara ayırın. Tüm parçaları ılık hava ile 10-12 dakika kurutun ama ondan önce kuru bez ile dolanın üzerin de. Termal macun yenileyin ve parçaları birleştirin son olarak 50-40 derece arası hava basıncı ile kartı 5 dakika ısıtın anakarta yerleştirin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı