GTX 750 Ti ve Core 2 Quad Q9400 overclock

Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Ryzen 5 5600 / Ekran Kartı: EVGA RTX 2070 SUPER BLACK GAMING / Anakart: Asus PRIME B450M-K II / RAM: PNY XLR8 16GB (2X8GB) 3200MHz CL16 / HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200RPM / SSD: Adata XPG SX8100 512GB
ASUS GTX 750 Ti 2 GB.
Intel Core 2 Quad Q9400.
GA-G41MT-D3.
Bunlar dışında yazmam gereken bir parça varsa yazarsanız söylerim.

Elimdeki işlemci fanı Snowman - M200 CPU Fan - İşlemci Fanı - Renk Seçenekli Fiyatları ve Özellikleri
OC'yi kendim yapmaya korktuğumdan soruyorum işlemciyi falan yakarım diye.
Büyük ihtimalle saçma dediğim ama parçalardan bir fikir elde edebiliyosanız yardımcı olur musunuz?

LGA 775 sokette Gxx serisi anakartlar pek iyi OC yapamaz, P serisi daha iyi OC yapıyor.

Bildiğim kadarıyla o anakartta OC yapılabilir. Voltaj vermeden, +10MHz arttıra arttıra yapın. Her arttırışta Prime95 testi yapıp, HWInfo ile değerlere bakın.

Edit: Bildiğim kadarıyla işlemciniz locked. O yüzden FSB falan da arttırmanız gerektiği yazmakta.

GA-G41MT-D3 overclock için uygun mu? Önce bunun araştırmasını yapın.

İşlemcinizin çarpan kilidi kilitli gözüküyor yüksek ihtimal O.C yaptıktan sonra mavi ekran almaya başlarsınız.

VRM ya da MOSFET sogutucu yok pek OC olmaz gibi.

LGA 775 sokette GXX serisi anakartlar pek iyi OC yapamaz, p serisi daha iyi OC yapıyor.

Bildiğim kadarıyla o anakartta OC yapılabilir. Voltaj vermeden, +10MHz arttıra arttıra yapın. Her arttırışta Prime95 testi yapıp, HWiNFO ile değerlere bakın.

Edit: Bildiğim kadarıyla işlemciniz locked. O yüzden FSB falan da arttırmanız gerektiği yazmakta.

Arkadaşlar OC denediğimde direk basit bir şey yapayım dedim 2.66'dan 2.75E aldım voltajdan vb önce restart attım kaydedip 2.66'ya geri aldı galiba çarpan kilidi olayı var dediğiniz gibi.
Bu anakartin RAM slotu bozukdu 6yerine 4kullaniyordum elimde AMD anakart var.
MSI 760GM-P21 (FX)
anakart bu 4+2 RAM yapıp 1333MHz.
AMD Athlon II X2 220 alsam.
Daha mı çok performans alırım.
Galiba bu işlemcide Core unlock olayından varmış 4 çekirdek açsam diyom bundan iyi mi olur?
Bu işlemciyi alma bedenimde anakart calisiyor mu bilmiyorum ucuz bir şey alıyorum o yüzden 1ay sonra FX alcam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı