GTX 750 Ti ve Quad Q9550 Sistem Toplama

Aliexpress üzerinden GTX 750 Ti almanı tavsiye etmem. Kaç sene kullanıldığı belli değil. Satın alan çoğu kullanıcının ürünü bir kaç ay sonra arıza çıkardı. Elimde Bir sene MSI Türkiye Garantili RX 550 var. GeT ile uygun fiyata satabilirim. Bu arada Ryzen 1200 ile AM4 sistem kurabilirsin. Daha performanslı ve güncel bir sistemin olur.
RX 550 yerine AMD R7 265 alırım daha iyi APU toplasam yine fazla performans elde ederim sizin dediğiniz ekran kartından.
RX serisinden alınacak ise RX 460 OEM ya da RX 560 ve üstü modeller tercih edilmeli.
teşekkürler :D ama ben aslında 2. el sistem toplamaya çalışıyorum 2. el için önerebilecekleriniz var mı
2. El sıkıntılı olur kardeşim çok uğraşırsın dediğim parçaları 2. El bulmak zor.

Biraz fazla abarttın. Garantisiz ve eskitilmiş R7 265 almak senin tercihin olur. APU ile arasında ciddi fark var. RX 550 son güncellemeler ile gayet iyi performans sunuyor. RX 460 OEM Uzun oyun seanslarında sıcaklık konusunda sorun çıkartır. RX 570 Fiyatina RX 560 önermek ayrı bir garip olmuş. RX 560 fiyatları çok yükseldi. Konumuz performans değil. Arkadaş düşük bütçe ile sistem topluyor. Bütçesi dahilinde Garantisiz ve Uzun yıllar kullanılmış GTX 750 Ti yerine RX 550 - GT 1030 tarzı kartlar almak daha doğru olur. Ekran kartı için 800 TL bütçesi varsa RX 560 yerine RX 570 alır.

RX 550 yerine AMD R7 265 alırım daha iyi APU toplasam yine fazla performans elde ederim sizin dediğiniz ekran kartından.
RX serisinden alınacak ise RX 460 OEM ya da RX 560 ve üstü modeller tercih edilmeli.

2. El sıkıntılı olur kardeşim çok uğraşırsın dediğim parçaları 2. El bulmak zor.
intel ve nvidiadan amd ve ryzenlerin içine düştüm kafam iyice karıştı ahahahahahaha

Biraz fazla abarttın. Garantisiz ve eskitilmiş R7 265 almak senin tercihin olur. APU ile arasında ciddi fark var. RX 550 son güncellemeler ile gayet iyi performans sunuyor. RX 460 OEM Uzun oyun seanslarında sıcaklık konusunda sorun çıkartır. RX 570 Fiyatina RX 560 önermek ayrı bir garip olmuş. RX 560 fiyatları çok yükseldi.
Dikkat ederseniz RX 560 Ve ÜSTÜ dedim orada.
RX 550 Düşük bütçe için alınabilir lakin R7 265 2015 Tarihli ESKİTİLMİŞ dediğiniz bile bu DX 12 ve Günceleştirmeleri alan bir ekran kartından daha fazla performans veriyor?
Sizin dediğinize bakılırsa kartların eski olmasına karşı bir tavrınız var.
Her şey FPS artık bakmayın şunlara yeter len.
Kardeşim RX 550 kullanıyor pişman ve bende pişman oldum zamanında.
R7 265 kullanan arkadaşım 55 fps alırken biz 30 fps alıyorduk.
Marka ile herhangi bir takıntımız yok ve olmamalı bence de lakin Düşük bütçe için AMD olursa daha iyi olurdu fakat arkadaş NVIDIA kullanıyor.

Dikkat ederseniz RX 560 Ve ÜSTÜ dedim orada.
RX 550 Düşük bütçe için alınabilir lakin R7 265 2015 Tarihli ESKİTİLMİŞ dediğiniz bile bu DX 12 ve Günceleştirmeleri alan bir ekran kartından daha fazla performans veriyor?
Sizin dediğinize bakılırsa kartların eski olmasına karşı bir tavrınız var.
Her şey FPS artık bakmayın şunlara yeter len.
Kardeşim RX 550 kullanıyor pişman ve bende pişman oldum zamanında.
R7 265 kullanan arkadaşım 55 fps alırken biz 30 fps alıyorduk.
Marka ile herhangi bir takıntımız yok ve olmamalı bence de lakin Düşük bütçe için AMD olursa daha iyi olurdu fakat arkadaş NVIDIA kullanıyor.
yok yok ekran kartım gtx 750 ti değil yanlış anlaşılmış. ben onu satın almaya kesin karar verdim diye düşünüyordum da verememişim. şuan değiştirmeyi düşünmeyip kullandığım 350w psu'm var sadece.

İki kart yakın performans veriyor. AMD Güncelleme konusunda uzun yıllar destek sunsa bile R7 Serisine ne kadar destek verileceği belli değil. Destek kesildiği zaman arada ciddi FPS farkı olacak. Benzer performansta olan Güncel ve Garantili bir kart almak daha mantıklı olur. Ekran kartları diğer bileşenler kadar uzun dayanamıyor. Bu yüzden mümkün olduğunca güncel kart tercih etmek daha iyi olur. Siz İkinci el GTX 680 alır mısınız? Tamam len. Zaten sadece FPS olarak bakmıyorum. Önerdiğiniz kartın 150W TDP değeri var. Arkadaşın güç kaynağı yeterli gelmez. Yoksa daha eski kartları önerirdim. Nvidia bağımlılığından kurtulabilir.

@ksne Güç kaynağını değiştirmeyi düşünmüyor. RX 550 - GT 1030 gibi kartların 35W TDP değeri var. Güç kaynağı yenileme masrafından kurtulur. Üstüne benzer performans alır. GTX 750 Ti ile bile sorun çıkartabilir. Eski güç kaynaklarını 12W kanalından yüksek güç veremiyor.

yok yok ekran kartım gtx 750 ti değil yanlış anlaşılmış. ben onu satın almaya kesin karar verdim diye düşünüyordum da verememişim. şuan değiştirmeyi düşünmeyip kullandığım 350w psu'm var sadece.
Ya kardeşim destek destek la ne destekmiş bu ya sanki destek olmasa çöp olacak kart.
RX 550 Destek verildiği halde ilerde onunda desteği kesilsin onu da göreceğiz.

İki kart yakın performans veriyor. AMD Güncelleme konusunda uzun yıllar destek sunsa bile R7 Serisine ne kadar destek verileceği belli değil. Destek kesildiği zaman arada ciddi FPS farkı olacak. Benzer performansta olan Güncel ve Garantili bir kart almak daha mantıklı olur. Ekran kartları diğer bileşenler kadar uzun dayanamıyor. Bu yüzden mümkün olduğunca güncel kart tercih etmek daha iyi olur. Siz İkinci el GTX 680 alır mısınız? Tamam len. Zaten sadece FPS olarak bakmıyorum. Önerdiğiniz kartın 150W TDP değeri var. Arkadaşın güç kaynağı yeterli gelmez. Yoksa daha eski kartları önerirdim. Nvidia bağımlılığından kurtulabilir.

@ksne Güç kaynağını değiştirmeyi düşünmüyor. RX 550 - GT 1030 gibi kartların 35W TDP değeri var. Güç kaynağı yenileme masrafından kurtulur. Üstüne benzer performans alır. GTX 750 Ti ile bile sorun çıkartabilir. Eski güç kaynaklarını 12W kanalından yüksek güç veremiyor.
taktın nvidia bağımlılığına çocukluğumdan beri o ekran kartını kullanırım onu bilirim. nvidia'dan biraz anlıyorsam amd'den hiç anlamıyorum bana yabancı kalıyor sadece :d

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı