GTX 750Ti + G4400 + 8GB RAM Sistem Yükseltme

İşlemci çok pahalı, 1700₺ diyor, 4 çekirdek ve 4 mantıksal.
Fakat R5 2600 aldık 2 gün önce kuzenime yeni sisteminde ve o 850₺ 6 çekirdek 12 mantıksal.

Acaba anakart + işlemci + ekran kartı mı yapsam? Böyle yaparsam Ram 2133MHz örneğin Anakartlar şu an yeni nesiller ortalama 3200Mhz standart, düşük olması Ram'in sorun yaratır mı?

Islemci + Ekran Karti + Anakart ve RAM'leri sat. RAM leri satmaya gerek yok yeni anakartiniz ile uyumlu ise.
Ondan sonra R5 1600, B350 ve RX580-590 alabilirsin.

İkinci el işlemci alırken nelere dikkat etmek lazım?
@enes.wtp un dedigi gibi. Bende eklemek isterim ki Intel platformunda alicagin anakartin pinlerine bakmalisin 2. el alirsan ve iki platformada'da islemciyi test etmeni öneririm. Stress testi ve oynayacağın oyunlarda vs.

Tam da bunu yazıyordum. Fakat şu an yeni nesil anakartlar 3200Mhz ram desteği var benim kullandığım 2133Mhz o sorun yaratır mı? Önerdiğiniz Anakart + İşlemci + Ekran Kartı nedir?
Sorun yaratmaz sadece 3200 ile kullanmaya göre daha düşük performans alırsınız.
Şimdi araştırdım da R5 1600 B450 anakart ve RX 590 bence o bütçeye en iyi bileşenler.

İşlemci çok pahalı, 1700₺ diyor, 4 çekirdek ve 4 mantıksal.
Fakat R5 2600 aldık 2 gün önce kuzenime yeni sisteminde ve o 850₺ 6 çekirdek 12 mantıksal.

Acaba anakart + işlemci + ekran kartı mı yapsam? Böyle yaparsam Ram 2133MHz örneğin Anakartlar şu an yeni nesiller ortalama 3200Mhz standart, düşük olması Ram'in sorun yaratır mı?
Anakartı satıp bir B450M S2H ve 1600'lü sistem toplayabilirsin.

Dediğim sistemi parça parça attım.
CL nedir tam olarak?
Gecikme değeri demek. Onun düşük olması daha önemli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı