GTX 770 Mi, R9 280X Mi?

GTX 770 Mi, R9 280X Mi?

• GTX 770

Oy: 55 55,0%
  • R9 280X

Oy: 45 45,0%

• Oy verenlerin toplamı
    100
Mantle teknolojisinden bende umutluyum. Şu var ki Mantle işe yarar oyun yapımcıları Mantle'a destek verirse AMD içinde bizim içinde çok karlı olur. Bence bu Mantle teknolojisi geç geldi keşke HD 5000 serisi çıktığı zaman gelseydi

Evet, Mantle'nin şu an hiç bir geçerliliğinin olmadığını biliyorum. Ama AMD'nin övünerek sunduğu bu meret ileride işe yarar hale gelmez mi? Bir de DirectX 11.2 de şu an boş. Şu an güncel oyunlar DirectX 11 ve 10 desteklerken bir kaç yıl sonraki oyunların atıyorum DirectX 12 ve 11.2 destekleyip GTX 770'i kötü kaderine terketme ihtimali var mı? Aradaki 38 lira farkı da göz önünde bulundurursak son sözünüz yine GTX 770 mi?

Valla ben Mantle'de olsa AMD'ye ısınamadım. Tek derdi oyun olan bir kart bana cazip gelmiyor. Mantle desteği, iyi geldi hoş geldi. Peki ya diğerleri ? Bu millet hep oyun mu oynayacak ? Kart genel kullanıma hitap etmiyor. Ekran kartı sadece oyun için alınıyormuş gibi hissediyorum bazen.

R9 290 referans tasarımın %30 indirimli fiyatı 1112 liraya geliyor. Çok başarılı bir kart olabilir ama o kadar güçlü bir karta ihtiyacım yok. Şu ikisi arasından seçim yapıyım bana yeter.

- - - Güncellendi - - -

Konuya anket ekledim arkadaşlar oy verin

Hocam neye oy vereceğimi tam bilmiyorum. Mantle hakkında o kadar konuşuldu ama ya beklenen performans artışı olmazsa ? Çok çelişkili bir soru.

PS4

ROP: 32

Steam Proccesor : 1152

GPU : 800MHz

Bellek : GDDR5

Bellek hızı : 5500MHz

Bellek Veriyolu : 256 bit

Hesaplama Hızı : 1.84 Teraflops

AMD R9 270X

ROP: 32

Steam Proccesor : 1280

GPU Hızı : 1050

Bellek : GDDR5

Bellek hızı : 5600MHz

Bellek Veriyolu : 256 bit

Hesaplama Hızı : 2.69 Teraflops

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Crysis 3, yüksek çözünürlük ve detay kalitesi. PS4'de kasma, yavaşlama, frame atlaması, keyif kaçması var mı? Yok.

Crysis 3, yüksek çözünürlük ve detay kalitesi. R9 270X'de kasma, yavaşlama, frame atlaması, keyif kaçması var mı? Var.

Neden?

PS oyunları tamamen optimize edilmiş durumda (tam anlamıyla kod delisi). Yazılımlar, donanımı en uç noktası ve virgülüne kadar kullanıp maksimum verim alıyor. Tabi GPU ve CPU'nun organize çalışmasını da bu duruma dahil etmek lazım.

Mantle; GCN mimarisi için geliştirilen bir API. DirectX ve OpenGL gibi çalışıyor ve diğerlerinden farkı: donanımla farklı şekilde iletişim sağlayabilmesi.

Yani Mantle gibi yeni bir API icat etmek yerine, oyun geliştiriciler GPU mimarisinde PS'da olduğu gibi neden daha verimli yazılımlar kullanmıyor?

Çünkü; R9 270X'le 1920 x 1080 çözünürlükte ve yüksek detay kalitesinde göbeğimi kaşıyarak Crysis 3 oynayabilirsem, AMD, R9 290X'i kime satacak?

Evet aslında. Render herkesin yaptığı bir şey değil, yüksek çözünürlükte vidyo izlerken de sorun yapmıyacağını düşünürsek o seviye kartların geriye ne kalıyor ki?

Haluk Bey'in tavsiyesi 40 tavsiye gücü taşıdığı için GTX 770 alacağım gibi görünüyor. Zaten diğeri hiç bir stokta yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…