Çözüldü GTX 770 sistemde boot Loop'a sebep oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Yakın zamanda elime GTX 770 geçti ve sisteme taktım ancak taktıktan sonra sistem boot Loop'a girdi. Sistemden ekran kartını çıkardıktan sonra normal çalışmaya devam etti.
Sizce sorunu ne olabilir ve tamir etmeye değer mi?

Çözüm
Hayır hocam kartı internetten 200TL'ye arızalı olarak almıştım kartı. Tamir ettirip kullanmayı düşünüyorum.

Daha önce tamir edilmiş hocam. Kartın fotoğraflarını yüklüyorum:
Hocam baştan onu söyleseniz.🙂
Tamirine çok para vermeyin eğer yaptıracaksanız. Belli bir süre sonra tekrar etme durumu olabilir çipsetle ilgili olduğunu düşünüyorum çipset veya VRAM oluyor görüntü geliyor ama driver yüklenmiyorsa genelde.
Kartın chipset arızası varmış. 680 TL'lik bir masrafı varmış. Tamir ettirmek yerine satmaya karar verdim.
İyice bir baksınlar hocam. @The Yellow Sunflower "sorun beslemededir" dedi, diye soyleseydiniz.😄

Şaka bir yana geçmiş olsun tekrar hocam. Tamirle uğraşmamak üzere doğru karar vermişsiniz.
Driver yüklendiği zaman kart hata veriyorsa sorun beslemededir. VRAM ya da chipset'te değil.

Besleme arızası olan bir ekran kartında driver yüklendikten sonra kartın daha fazla güce ihtiyacı olur. Driver yüklenene kadar kart, tam performansını vermez. Driver yüklemesinden sonra kart beslemelere yüklenir ve arızalı olan beslemeler kartın istediği gücü veremeyince kart çalışmayı durdurur. VRAM ya da chipset arızası olduğu zaman çok yüksek ihtimalle driver yükleme aşamasına gelmeden zaten ekranda görüntü bozukluklarını görürsünüz. Görüntü temizse VRAM ya da chipset üzerinde yüksek ihtimalle bir problem yoktur.

Ekran kartında kısa devre varsa bu kısa devre bütün sisteme yayılır ve sistem başlamaz. Yani anakart üzerinden sisteme start verdiğiniz zaman sistem yüksek ihtimalle çalışmayacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı