GTX 950 Performans Sorunu

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben GTX 950 ekran kartına sahibim. Technopat'ın da topladığı 2500 TL'lik bilgisayarın benzerini topladım. GTA 5'i yeni aldım. İlk başlarda herhangi bir sıkıntı yoktu. Ayarlarım ise ekran kartını yormayacak düzlemdeydi. İlk önce ''Geforge Experince'' ile optimize etmiş ''Texture Quality'' ayarını düşürmüştim (ekran kartı fazla yorulmasın diye)(oyunu çok uzun süre oynadığımdan dolayı). Bilgisayar neredeyse 7/24 açıktı. Oyunda şu sıkıntı oluştu. GTA 5'te araba sürerken çatışırken vs. birden fps düşüyordu (vsync açık) Örneğin Sabit 60 iken birden 47, 30 oluyordu 15'e düştüğü bile oluyordu. Sıkıntı burada değil 30 fps ile akıcı oynanır fakat benim online donuyordu. 3-4 saniyelik bir durum sonra hemen düzeliyordu ama sistemi yeni topladığım için kuşkulanıyorum. GTA ONLİNE bu arada. Ve genelde lagdan olabilir diyorum fakat single playerde de aynısı oluyor. Artık sinirlendim. Çözümünü bilen varsa yazması güzel olur. Bu arada sıcaklık değeri en fazla 60 oluyor ekran kartının. İşlemci 55 oluyor en fazla. Araştırma yaptım bulamadım. Sıcaklık değerleri normal oyun orijinal. Uzun süre oynadığımdan olabilir mi ? Bir ara 20 saat aralıksız GTA Online oynamıştım etkisi olmuştur diye düşünüyorum. Bu mesajı üşenmeyip okuyana ve cevaplayana teşekkür edip mesajımı sonlandırıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar darboğaz olacağını düşünmüyorum. Bu arada Alperen işlemcim intel :) [ i3 6100 işlemci ] kullanıyorum 500 w cooler master güç kaynağım 1tb hard diske ve Msi gaming anakartına sahibim eğer uzunca yazmamı isterseniz onuda yaparım. Ama artık bunaldım. Fps düşüyor çıkıyor. Çok oynadığımdan düşünüyorum Ramazandayız 21:00 Dan İftara kadar oynuyorum 2 mola veriyorum 1er saatlik sizce ondan olabilir mi ama kasamı iyi donattım yani çok fan var çok oynadığımdan iyi soğutsunlar diye aldım. Bu arada FPS vsync yi kapattığımda neredeyse 80 - 85 e kadar çıkıyor ama isteğim bu değil . Bazı sahnelerde 3-4 saniyelik fps düşüyor ve oyun donuyor 1-2 sniyelik sonra düzeliyor sorunum donması fps düşer çıkar sorun orada değil. Sonuçta elbet düşecek. Ama neden donuyor ? Bu arada ben CS : GO da oynuyorum onda bu sıkıntı yoktu. Taa ki GTA V 'i indirene kadar indirdikten sonra doğal olarak oynama sürem arttı ve kart yoruldu diye düşünüyorum. Sizce neden olmuştur yardım edin artık :( @Recep Baltaş @Ali Güngör Artık okadar sinirlendimki ekran kartını sistemde çıkarıp bir hafta dinlendiricem :) işlemcinin grafiği yeter bana 1 hafta.

Yok mu cevap ?

Eğer GTA 5'e yeni bir güncelleme yaptıysan veya yeni gelen bir nVidia sürücüsünü yüklediysen oyunla ilgili uyumsuzluk sorunu çıkmış olabilir. Benzer sorunları Rainbow 6 gibi oyunlarda yaşayanlara bizzat şahit oldum. Onlarda da nVidia sürücüsü ile oyunun yeni sürümü ile ilgili bir sıkıntı vardı. Bildiğim kadarıyla yazılım uyumsuz olduğundan (Windows 10'da oluyormuş, Windows 7 veya 8'de bu sıkıntı yokmuş) oyun donanımı 1-2 saniyeliğine maksimum seviyeye çekip sistemde takılmaya, FPS düşüşlerine sebep oluyormuş.

Başka bir oyunda böyle bir sorun yoksa bence GTA V'te sorun.
Sağol kardeşim yorumun için fakat GTA V de bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

Eğer GTA 5'e yeni bir güncelleme yaptıysan veya yeni gelen bir nVidia sürücüsünü yüklediysen oyunla ilgili uyumsuzluk sorunu çıkmış olabilir. Benzer sorunları Rainbow 6 gibi oyunlarda yaşayanlara bizzat şahit oldum. Onlarda da nVidia sürücüsü ile oyunun yeni sürümü ile ilgili bir sıkıntı vardı. Bildiğim kadarıyla yazılım uyumsuz olduğundan (Windows 10'da oluyormuş, Windows 7 veya 8'de bu sıkıntı yokmuş) oyun donanımı 1-2 saniyeliğine maksimum seviyeye çekip sistemde takılmaya, FPS düşüşlerine sebep oluyormuş.
Kardeşim ben GTA V değilde Nvida sürücüsünü güncelledikten sonra bu sorun oldu. Ama bilmiyorum. Ayarlar en yüksekteyken de 1-2 sn en düşükteykende 1-2sn oluyor. Ekran kartımda sorun var diye korkuyorum.
Dostum ekran kartı sürücülerin güncel mi ?
Kardeşim ekran kartı sürücülerim günceldi fakat bu gün yeni bir sürücü geldi. Şuanda güncellemedim.

Sağol kardeşim yorumun için fakat GTA V de bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

Kardeşim ben GTA V değilde Nvida sürücüsünü güncelledikten sonra bu sorun oldu. Ama bilmiyorum. Ayarlar en yüksekteyken de 1-2 sn en düşükteykende 1-2sn oluyor. Ekran kartımda sorun var diye korkuyorum.
Kardeşim ekran kartı sürücülerim günceldi fakat bu gün yeni bir sürücü geldi. Şuanda güncellemedim.
Tüm sürücüleri silip eski bir updateyi yükle belki olur.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı