GTX 950 Performans Sorunu

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben GTX 950 ekran kartına sahibim. Technopat'ın da topladığı 2500 TL'lik bilgisayarın benzerini topladım. GTA 5'i yeni aldım. İlk başlarda herhangi bir sıkıntı yoktu. Ayarlarım ise ekran kartını yormayacak düzlemdeydi. İlk önce ''Geforge Experince'' ile optimize etmiş ''Texture Quality'' ayarını düşürmüştim (ekran kartı fazla yorulmasın diye)(oyunu çok uzun süre oynadığımdan dolayı). Bilgisayar neredeyse 7/24 açıktı. Oyunda şu sıkıntı oluştu. GTA 5'te araba sürerken çatışırken vs. birden fps düşüyordu (vsync açık) Örneğin Sabit 60 iken birden 47, 30 oluyordu 15'e düştüğü bile oluyordu. Sıkıntı burada değil 30 fps ile akıcı oynanır fakat benim online donuyordu. 3-4 saniyelik bir durum sonra hemen düzeliyordu ama sistemi yeni topladığım için kuşkulanıyorum. GTA ONLİNE bu arada. Ve genelde lagdan olabilir diyorum fakat single playerde de aynısı oluyor. Artık sinirlendim. Çözümünü bilen varsa yazması güzel olur. Bu arada sıcaklık değeri en fazla 60 oluyor ekran kartının. İşlemci 55 oluyor en fazla. Araştırma yaptım bulamadım. Sıcaklık değerleri normal oyun orijinal. Uzun süre oynadığımdan olabilir mi ? Bir ara 20 saat aralıksız GTA Online oynamıştım etkisi olmuştur diye düşünüyorum. Bu mesajı üşenmeyip okuyana ve cevaplayana teşekkür edip mesajımı sonlandırıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle tüm sürücüleri silin ekran kartını çıkarıp takın tekrar en güncel sürücüleri indirin. Bence GTA V dışında başka oyunlarda sıkıntı yoksa dert etme GTA'yı silip tekrar yükle.

Ets2 de takılma vardı internetteki videoda adam da aynı ayarlarla benle aynı fpsyi alıyordu. Ama o ets2 single de ben multiplayer de acaba arada fark varmıdır yoksa fps aynı mı olur yine

Ets2 de takılma vardı internetteki videoda adam da aynı ayarlarla benle aynı fpsyi alıyordu. Ama o ets2 single de ben multiplayer de acaba arada fark varmıdır yoksa fps aynı mı olur yine
Multiplayerde FPS çok daha düşük oluyor ben single playerde highde oynarken multiplayerde kastığı için lowa alıyorum.

Dün GTA 5'e tekrar girmek istediğim de daha oyun açıldığı gibi AMD Driver hatası aldım ve monitör ile olan bağlantı koptu. Direk görüntü kablosu algılama problemi geldi. Monitör Hz ayarı ve Fullscreen olayından kaynaklı bir problemmiş benim ki. Oyunu dışarıdan Windowed modda açtım daha sonra girip Borderless yaptım. FPS problemleri düzeldi diyebilirim. Benim monitörden kaynaklı bazı crash problemlerim de oluyordu. 8-9 senelik bir monitör şuan ki yeni sistemle herhalde uyuşmamazlık yaşıyor çünkü driver içerisinde ki monitör kısmında, monitörü görmüyor ve " not supported " yazısı beliriyor sürekli. Yeni oyunlarda oldu bu problem eski oyunlar misal Borderlands vs. tarzı oyunlarda sıkıntısız oluyor. Benim problem bundan kaynaklıymış kısacası.

Ben de i3 6100 + Asus Strix GTX950 sistemi montajlama ile sipariş ettim Sinerji'den ama umarım bende de olmaz bu sorunlar. Benim monitorüm de bayağı eski, yaklaşık 9 senelik ama VGA ile babalar gibi çalışıyor hala sıkıntısız. HP vs17e modeli .DVI-I -> VGA dönüştürücü alınacak bi de :/

Hayırlı olsun kardeşim mavi ekransız bol günlerin olur inşallah.

Anladım dostum bendede Sadece GTA 5de takılmalar oluyor ets2 de adamın aldığı fpsyi ( gtx 950 ile ets oynayan adamın aynı ayarlarını yaptım) ve ondan neredeyse 5-10 fps daha çok alıyorum yani ETS2 de ayarları en yükseğe çekince GTX 950 lerde genel olarak fps düşüyormuş ama akıcı oynanıyor. ETS 2 yle olan problemim bitti benimde tek sıkıntım GTA V fakat şöyle düşünüyorum zaten ayarlar Geforce Experince nin optimize ayarlarını kullanıyordum. Şimdi ise GTA V in sistemin için uygun gördüğü ayarları kullanıyorum. 1 - 2 takılmadan bir şey olmaz diye düşünüyorum zaten sadece GTA V de takılma oluyor en fazla 3-4 sene bu pc bnm elimde olur 3-4 sene içinde ise bnm oynayacağım en yüksek grafik isteyen oyun ise GTA V olur gibime geliyor zaten 3 yıl sonra upgrade yapacağm inş. GTA V oynanıyor , oynamıyor desem yalan olur. Akıcı da oluyor fakat örneğin 1 saatte 1 - 2 takılma oluyor onuda boşvereyim. Sonuçta her ekran kartı GTA V i çalıştırmıyor. Son kararım bu işte çok kısa oldu yani 1 -2 takılmadan bir şey olmaz diyerekten yazımı sonlandırıyorum. Bana bilip,bilmeyip yorum yazıp yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ama konuyu kilitlemeyin sakın belki daha kötü falan olur yazarım buradan. İYİ SOSYALLER

Hocam amatör FPS test video'larını baz alma. Video'yu test ettiği bilgisayardan HD çekmeye çalışıyorlar FPS düşer zaten 5-10 Aldanma ona o kadar. İkincil bir taraftan çekilmesi gerekiyor video. Technopat inceleme videoların da oyunları genelde ekrana kamera tutarak test ediyorlar dikkat etmişsindir, bilgisayarın tam performansını göstermek amaçlı Amatör taraftan çekilen FPS test video larına üstüne biraz koyabilirsin kendinde göreceğin zaten

GeForce expirience ile oyunu optimize edip oyunu ordan açarsan benimde bazen başıma geliyor nedenini bilmediğim şekilde. Oyunu normal açıp ayarlarını oyun içinden yap ve optimizeyi kaldır.

Ben R7 370 ile en düşük 36 alıyorum o da şehir içinde yollarda 60-84 arası. Yani şehre girince düşmesi normal ve ben de her şey en yüksekte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…