GTX 950 Sistem Yükseltme Tavsiyesi

Lintos

Gigapat
Sosyal Tayfı
Makaleler
25
Yer
Colorado, Colorado Springs
Arkadaşlar sistemim şu şekilde;
ASUS Strix GTX 950 2G
İ5 4460 3.30 GHz
ASUS H81-GAMER Anakart
Samsung 860 EVO SSD
8+4 GB DDR3 1600 MHz RAM
WD Blue 3,5" 1TB 64MB SATA III 6Gb/s 7200 RPM
Arkadaşlar sistemim bu şekilde, bu sisteme Haziran ayında 1000 TL'ye kadar bir yükseltme yapacağım. Benim düşüncem RX 570 Nitro+ 4GB. Sizce bu sisteme RX 570 alırsam şimdiki ekran kartımı çıkarıp genel olarak iyi bir performans alır mıyım çoğu oyunda yüksek ayarlarda? Beni kaç yıl götürür? Oynadığım oyunlar ise şu şekilde;
Battlefield 1, R6, PUBG, Fortnite, CSGO, APEX Legends, LoL, Rocket League, GTA V, Arma 3 vb.

RX570 aldığınızda sizi çok tatmin edeceğini zann etmiyorum. İleriye dönük olması açısından DDR4 sisteme geçmenizi öneririm. Eğer ki fps ile çok derdini yoksa. Birkaç sene daha GTX950 götürür diye düşünüyorum.

RX570 aldığınızda sizi çok tatmin edeceğini zann etmiyorum. İleriye dönük olması açısından DDR4 sisteme geçmenizi öneririm. Eğer ki fps ile çok derdini yoksa. Birkaç sene daha GTX950 götürür diye düşünüyorum.
DDR4 sistemin biraz maliyeti fazla olur bütçemi aşar. Ram'i anakartı işlemcisi derken. RX 570'in işlemcim ile yapılan testlerine baktığımda çok tatmin edici sonuçlar gördüm tabii bu videoların kaçı doğrudur orasını bilemiyorum.

GTX 950'den RX 570'e geçmiş biri olarak söylüyorum: Çağ atlarsın.
Evet, sizi bu forumda önceleride görüyordum açıkçası. İmzanızda Ekran kartı GTX 950 yazıyordu ekran kartı kısmında şimdi bakıyorum RX 570 yazıyor. Biraz geç oldu ama hayırlı olsun :D . Hangi oyunlarda kaç FPS artışı sağladınız? Hangi ayarlarda hangi oyunları oynuyorsunuz?

Şuan ki oyunlarda elbet ki sizi tatmin edecektir fakat ileride çıkacak oyunlarda işlemci sizi kısıtlayabilir. Tavsiyem biraz daha biriktirip. DDR4 'e olurda o zamana yetişir ise DDR5 'e yükseltmeniz tavsiye ederim.

Şuan ki oyunlarda elbet ki sizi tatmin edecektir fakat ileride çıkacak oyunlarda işlemci sizi kısıtlayabilir. Tavsiyem biraz daha biriktirip. DDR4 'e olurda o zamana yetişir ise DDR5 'e yükseltmeniz tavsiye ederim.
570'i alırsam böyle kaç yıl giderim?
BF5'de ayarları 1080p ultraya aldım, haritadan haritaya değişiyor ancak ortalama 70 FPS civarı alıyorum. Şu anda ultra da oynayamadığım oyun yok 😀
Şuan BF1'de 60 FPS'i en düşükte göremiyorum hocam. Umarım kısa sürede erkan kartını alırım da güzel FPS'ler görürüm. :D

570'i alırsam böyle kaç yıl giderim?
Şu anda ultra ayarlar için sınırda diyebiliriz. Division 2'de ultra ayarlarda ortalama 59 FPS aldım Benchmark testinde. Shadow Of The Tomb Raider'da ise highest (en yüksek) ayarlarda ortalama 54 FPS vermişti.

Size kalmış bir cevap aslında benim gibi yeni çıkmıs oyunlar yerine sıradanlaşmış oyunlar oynuyorsanız sizi baya götürür fakat yeni oyunlarda ne olacak bilinmez. Ryzen işlemcilerden sonra çekirdek sayısının çıtası yukarı çekildi, sıkıntı olabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı