GTX 960 4 GB FPS Sorunu

tunacan99

Hectopat
Daha fazla  
Kolay gelsin arkadaşlar. Benim sistemim şöyle:
Intel i5-4460 işlemci
Asus Z97-K Anakart
Asus Rog Strix OC Edition GTX 960 4 Gb Ekran kartı
8 Gb Ram ...
Arma 3 adlı oyunda çok düşük fps alıyorum. Bir arkadaşımın sisteminde R9 270 Ekran kartı var.
İşlemcilerimiz aynı. Fakat arkadaşım en yüksek ayarlarda 50-60 FPS alırken ben 25-40 FPS alıyorum.
Sorunun korsan Windows'dan kaynakladığını söylediler. Arkadaşımın Windows'uda korsan.
Lütfen bir çözüm yolu bulun gerçekten çok sıkıntı çekiyorum.

ArmA 3 bildiğiniz gibi bir Bohemia İnteractive oyunudur. FPS deyince nasıl aklınıza Call of Duty geliyorsa, optimizasyonsuz oyun denince de Bohemia gelir. Hiç bir oyunu (DayZ,ArmA 2) optimize değildir ve oyuncular çok şikayetçidir. Ve Bohemia gereksiz grafiksel ayarlar koymayı da çok sever, gereksizse düşürürsen daha yüksek FPS alabilirsin. Arka planda çalışan programları kapatıp biraz daha FPS alabilirsin. Arkadaşının nasıl öyle bir FPS aldığı hakkında ise bir fikrim yok. Özellikleri biraz düşürerek de FPS değerlerini artırabilirsin.

Intel i5-4460 işlemci
Asus Z97-K Anakart
8 Gb Ram ...
Arma 3 adlı oyunda çok düşük fps alıyorum. Bir arkadaşımın sisteminde R9 270 Ekran kartı var.
İşlemcilerimiz aynı. Fakat arkadaşım en yüksek ayarlarda 50-60 FPS alırken ben 25-40 FPS alıyorum.
Sorunun korsan Windows'dan kaynakladığını söylediler. Arkadaşımın Windows'uda korsan.
Korsan işletim sisteminden bu kadar performans düşüşü olacağını sanmıyorum . Oyun güncellemeleri yapıldı mı ?

Arkadaşın ayarlarıyla aynı

Bende şöyle bir sorunda var en yüksek ayarlarda da 30 fps alıyorum en düşük ayarlardada 30 fps alıyorum aynı yerde.

Intel i5-4460 işlemci
Asus Z97-K Anakart
8 Gb Ram ...
Arkadaşım ekran kartının kendini oyunlara optimize etme özeliği var onu bul ve etkinleştir.
NVIDIA GEFORCE EXPERIENCE

GeForce Experience sizi yeni NVIDIA sürücü sürümleri hakkında otomatik olarak bilgilendirir. Sürücüyü masaüstü bilgisayarınızdan ayrılmadan, tek tıklama ile doğrudan güncelleyebilirsiniz.

Oyunlarınızı Otomatik Olarak Optimize Edin.
GeForce Experience, PC'nize göre optimum ayarları sunmak için NVIDIA bulut veri merkezinin gücünü kullanır. Oyununuzun ayarlarını tek bir tıklama ile optimize edin. Veya tercih ettiğiniz çerçeve hızını veya görüntü kalitesini ayarlamak için kaydırma çubuğunu kullanın.

al buda fotosu

Dosya Ekleri

• 12.jpg
    12.jpg
    20,1 KB · Görüntüleme: 510
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı