GTX 960 oyun ayarlarını artırınca görüntü gidiyor

Ravi

Centipat
Katılım
15 Ağustos 2020
Mesajlar
4
Merhaba, 450-500W civarlarında bir PSU'ya sahibim. (Tam emin değilim, bu civarlarda olması lazım.) Herhangi bir oyunu oynadığımda düşük ayarlarda bir problem yaşamıyorum ama ayarları arttırmaya çalıştığımda sistemim kaldırmasına rağmen görüntü gitmekte (Eskiden böyle bir problem olmuyordu yaklaşık 1 aydır bu sorunu yaşıyorum.) ve ekrana check signal cable hatası gelmekte. Ne yaparsam yapayım bilgisayarı kapatıp açmadan geri gelmemekte.

Örneğin Rainbow Six Siege'de low ayarlarda oyunu oynayabiliyorum ama arttırdığımda sistem gidiyor. Cities Skylines'da1680x1050 çözünürlüğünde oyunu açıyorum, 1920x1080 ile açtığımda görüntü gidiyor. Oyunu açtıktan sonra çözünürlüğü 1920x1080 yaptığımda oynamaya devam edebiliyorum. Discord üzerinden ekran paylaşımı yaptığımda ise görüntü yine gitmişti.

Sistemim:

Intel Xeon E5450 3.00 GHz
NVIDIA Geforce GTX 960
8 GB RAM (DDR3)
Sistemde 2 adet de harddisk bulunmakta. PSU'dan şüphelenmekteyim. Sizce neden görüntü gidiyor olabilir?
 
Çözünürlüğü artırınca PSU'dan çekeceği gücün aman aman artacağını düşünmüyorum. Ekran kartı driverinin güncelliginden emin olun. Monitörünuz çözünürlük geçişleri arasinda problem yaşıyor olabilir mi? Masaüstündeyken çözünürlük değiştirmeyi deneyin bir de.
 
GPU'dan monitörünüze gelen kabloyu değiştirin. Kaliteli kablo kullanın. Bu sorunu ben de eski kablomda yaşıyordum. Kablo ömrünü doldurmuş olabilir. Kablo olmazsa DDU ile sıfırlamayı deneyin. İlk ikisini yaptıktan sonra sorun düzelmezse PSU gibi duruyor.

 
Ekran kartımın Driver'ı güncel. Son gelen güncellemeleri düzenli olarak yapmaktayım. Çözünürlükten kaynaklı olduğunu zannetmiyorum 1920X1080'de oynayabildiğim ama ayarları yükselttiğim için görüntünün gittiği bir sürü oyun da oldu. Kabloyu değiştirmeyi deneyeceğim yardımlarınız için teşekkür ederim.
 

Geri
Yukarı