GTX 960 sistem "dın dın" ses çıkararak donma sorunu

Ciyrodyl

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, bir sorunum var. Yaklaşık olarak bir kaç ay önce bir bilgisayar aldım. Aldığımdan beridir karşı karşıya olduğum bir sorun var. Bu sorunla birlikte vatana gittim. Parçaların sağlam olduğunu, test ettiklerini bana bildirdiler fakat sorunum hala çözülmedi. Sorun rastgele zamanlarda bilgisayarın takılması ve benim reset atmak zorunda kalmam. Takılmadan kast ettiğim dın dın dın şeklinde sesler falan takılıyor tamamen kitleniyor makine.
Not: Windows 7 kullanıyorum, kendim kurdum bilgisayarı. Vatandan almadım yani.
Birde kasam 500w bununla alakası olabilir mi acaba?
Parçalar;
  • MSİ GTX 960 4GB
  • i5 6400 skylake

Sorun Windows 7 kullandığım için olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Buna benzer sorun bende de vardı. Skylake işlemcilerin bir bugu varmış. Anakarta gelen BIOS güncellemesinin açıklamasında da '' Patched Ghost problem.'' şeklinde bir yazı vardı. BIOS güncellemesini kurunca kilitlenme sorunu tamamen geçti. Kısacası BIOS güncellemesi yapmadıysanız yapın ve öyle deneyin.

Key almadan da geçebilirsin. :) Zaten Windows 7 kullanmayı kim söyler ki sizce hocam. Hanı alışamadım lafları felan vardır, zaten bire bir aynısı. :)

Janissary hocam o dediğini nasıl yapabilirim? Win10'a geçiş kapandı diye biliyorum.

Buna benzer sorun bende de vardı. Skylake işlemcilerin bir bugu varmış. Anakarta gelen BIOS güncellemesinin açıklamasında da '' Patched Ghost problem.'' şeklinde bir yazı vardı. BIOS güncellemesini kurunca kilitlenme sorunu tamamen geçti. Kısacası BIOS güncellemesi yapmadıysanız yapın ve öyle deneyin.

Bu dediğini inceleyeceğim, çok teşekkür ediyorum hocam. Birde dostum, BIOS güncellemesini kartın DVD içeriğinden yapabilir miyim? BIOS sürümüm http://prntscr.com/cd31js

BIOS en eski haliyle kuruluymuş, BIOS'u son sürüme güncelledim umarım çözüm olur. İkinci olarak Janissary windows10 hakkındaki görüşlerini almak isterim.

Janissary hocam o dediğini nasıl yapabilirim? Win10'a geçiş kapandı diye biliyorum.

Bu dediğini inceleyeceğim, çok teşekkür ediyorum hocam. Birde dostum, BIOS güncellemesini kartın DVD içeriğinden yapabilir miyim? BIOS sürümüm http://prntscr.com/cd31js

BIOS en eski haliyle kuruluymuş, BIOS'u son sürüme güncelledim umarım çözüm olur. İkinci olarak Janissary windows10 hakkındaki görüşlerini almak isterim.
Dostum 0'dan UEFİ Windows 10 kurarak, daha sonra istediğin zaman lisans anahtarı girebilirsiniz. Windows 10 hakkında düşüncelerimi söylememe gerek yok, belli zaten en iyi işletim sistemi olduğu. :)

Dostum 0'dan UEFİ Windows 10 kurarak, daha sonra istediğin zaman lisans anahtarı girebilirsiniz. Windows 10 hakkında düşüncelerimi söylememe gerek yok, belli zaten en iyi işletim sistemi olduğu. :)

Ha bundan bahsediyorsun, fakat şöyle bir şey var. Key almadığın zaman bir süre sonra sistem çöküyor hocam. En azından yanlış bilmiyorsam.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı