Çözüldü GTX 960 sistemde oyunlar donup çöküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lientum

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı: AMD RX 550 4GB | İşlemci: i5-3570 (4x) | Ram: 12GB(8x4) DDR3 | Anakart: HP | Monitör: Lenovo Thinkvision 60Hz | Klavye: Gamepower Warlock Compact Red Switch | Mouse: Claw's Titan X1 | PSU: FEEL 460W MAX POWER
RAM
12 GB 1600MHz
Ekran kartı
GTX 960 2GB OC
Anakart
HP
İşlemci
i5-3570 (4 çekirdek)
Ekran kartı: GTX 960 2 GB OC.
İşlemci: i5-3570 (4x)
RAM: 12 GB DDR3 1600MHz.
Anakart: HP.
PSU: 300W.

Önceki ekran kartımda hiçbir oyunu oynayamadığım için GTX 960 almaya karar verdim. İnternette baktım PSU'm uygun gözüküyordu aldım taktım. Önceden ekran kartı 30W çektiği için oyunlarda çöküyordu. O problemi hallettim şu anda ekran kartı 130W güce kadar çıkabiliyor. Ama hala çoğu oyunda oyun birden donuyor alt F4 atmak zorunda kalıyorum. Sistemimi zorlamayacak oyunlarda bile yapıyor bunu. Sürücülerim'da güncel DDU ile silip orijinal driverları tekrar indirdim ama nafile her oyunda aynı şeyi yapıyor.

Çözüm
YouTube'den vs. araştırma yaptım. Sorun benden kaynaklıymış tahminimce PSU yetmiyor. Bu tip sistemler için en az 400-450watt psu gerekiyor.
Screenshot_20241128_144708_Gallery.jpg

Böyle oluyor şifreyi girdikten sonra. Eski PSU'yu taktım açıldı şu an.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni PSU'nun sağlam olduğuna kesin emin misin ?
Hocam her şey tam sağlam diye aldık kargoyla geldi, harddisk okuyucusunda problem olabilir mi her şeyi çalışıyor çünkü. Ama öyle bir problem olsa kilit ekranına kadar gelmez bence başka bir problem var kilit ekranına kadar açılıyor sonra böyle oluyor.

Diğer PSU ile'de sorun olmadığı için HDD sorunundan değil.
Hocam şundan dolayı olabilir mi ben aparat kullanıyorum ekran kartını bağlamak için o aparatların kablolarından birini kesip psudan gelen güç kablolarından birine bağladık tam güç çeksin diye yeni psuda o kablo boşta kalıyor o yüzden olabilir mi?

Olabilir. Doğru düzgün şekilde bilen birisi ayarlasın.
O kadarda iyi bilen yok çevremde :( ayarlamaya çalışacağız bir şekilde

Artık gerçekten kafayı yiyeceğim. En düşük oyunlarda bile crash yiyorum bence sorun psu'da filan değil başka bir şeyde 3 hafta olacak neredeyse hala çözemedim sorunu kafayı yiyeceğim.

İlk olarak maalesef dediğim şekilde kontrol ettirmen gerek.
Merhaba, her gün biraz daha batırıyorum. Bugünde eski ekran kartını takıp tekrar deneyeyim dedim takarken gücü kesmeyi unutmuşum sonra kestim çıkar tak yaptım tekrar güç verdim şimdi de hp ekranı geliyor ondan sonrası siyah ekran.

İlk olarak maalesef dediğim şekilde kontrol ettirmen gerek.
Occt'dan test yaptım, önce 3dk ekran kartı sonrada 3dk cpu+ram testi yaptım. Tabii ki her zaman ki gibi hiçbir sorun çıkmadı ekran kartı 140watt'a 75dereceye kadar çıktı. Cpu 47watt'a 74dereceye kadar çıktı. Ben başka bir sorun olduğunu düşünüyorum artık ne yapmam lazım bilmiyorum tüm sorunları denedim çarem kalmadı artık.

Merhaba. Bugün aklıma şöyle bir çözüm geldi. Msi Afterburnerda sol tarafta clock ayarı var. Bende düşündüm ki bu yüksek ihtimalle overclock veya performans arttırıcıdır. Bunu eksiye çekeyim belki ekran kartı rahatlar. Orayı en düşüğe çektim (Core clock -90 Memory Clock -502). Daha sonra fan kısmından Power limiti 75'e çektim ve cs girdim hiçbir şekilde crash atma donma olmadı. The Forest girdim ordada atma donma siyah ekran olmadı. Şu anlık sorunu böyle çözdüm gibi gene deneyimleyeceğim eğer sorun çözülürse bunu çözüldü olarak işaretleyeceğim iyi forumlar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı