GTX 960 SLI vs GTX 970

White OWL

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Psikolojik Danışman
NVIDIA GeForce GTX 960 SLI Review | techPowerUp
Bu sitedeki verilere bakınca GTX960 SLI yapıldığı zaman test yaptıkları oyunların bir çoğunda GTX 970'i geçtiği görülüyor. Özellikle 2K ve 4K çözünürlüklerde bile GTX 980'e de baya yakın FPS değerleri olduğu görülüyor. Zaten SLI artık yavaş yavaş oyunlarda da desteklenmeye başladı.
Fiyat olarak da 2 tane GTX 960 ve GTX 970 neredeyse aynı fiyatlarda. Sizce GTX 960 ile SLI yapmak mantıklı olur mu ?

Sistemim:
  • Anakart: Msı Gaming 7,
  • İşlemci: İ5 4690K,
  • Güç Kaynağı: Seasonic M12II-750 80+ Bronze 750W

Şu anda sistemi kurdum ekran kartsız kullanıyorum. Amd' nin yeni serisini görmek istiyorum ama bu arada alternatif olarak başka yollarda düşünüyorum.
1-2 yıl içinde sisteme 2. bir gtx 970 takamam. Çünkü daha iyi bir monitör almam gerek ve bilgisayar haricinde başka masraflarımda olacak. Zaten o kadar zaman geçtikten sonra 1-2 yıl daha ayar düşürerek kullanır o zamana çıkacak olan kartlardan birini alırım.
Sisteme ondan dolayı gtx 960 sli düşünmüştüm. Ayrıca gtx 970 ler deki 4 gb diye satıp 3.5 gb çıkan bellek beni gtx 970 ler den aşırı derecede soğuttu. (Ben ekran kartını almadan önce Gtx 970' in yüksek bellekli modelleri çıkarsa fikrim değişebilir) :) Benim bildiğim kadarıyla artık oyunlarda yavaş yavaş bellek de eskisine göre daha önemli olmaya başladı. örn: shadow of mordor
Not olarak gtx 960 la sli yaparsam yeni çıkacak olan 4 gb lık modellerini düşünüyorum.

Benim asıl merak ettiğim. Slı bütün oyunlarda desteklendiği zaman 2 tane gtx 960 1 tane GTX 970' den daha güçlü olur mu? Yani değer mi?
@Recep Baltaş, @er36po, sizlerde konuyla ilgili yorumlarınızı paylaşırsan sevinirim.

@White OWL

Bence GTX 960 bir F/P ürünü değil. Performansına göre fiyatının şuan biraz yüksek olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle kuşkusuz iyi bir kart ama sanki biraz pahalı.

Bana kalırsa AMD R9 285 CF yapmak daha mantıklı olur.
Yani o dediğinizde olabilir. Bütçem en fazla 1500 maksimum 1600 lira dediğim gibi amd 300 serisi çıkarsa ben alana kadar performans olarak da değerlendirip ona da yönelebilirim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı