GTX 960 Tabanlı Sistem Toplama

Legatus suan asusun gtx 900 serisinde %10 indirim var oyüzden o fiyat çıktı
He o zaman doğrudur.
Ama o sistem için 700 watt güç kaynağı çok gereksiz. 80+ sertifikalı bir 500 watt veya zalman z3 plus'ın 600 watt'lık olanı o sisteme yeter de artar bile.
Ben MSI GTX 960 4G ve 4690k ile Zalman z3 plus 600 watt'lık modelini kullanıyorum. Benim sistemim için bile fazlasıyla yetiyor. Senin sistemine de hayli hayli yeter. Gereksiz yere para verme 700 watt güç kaynağına.
Aradaki farka işlemciyi 4590 yapabilirsin.

Rica etsem beni bilgilendirebilirmisiniz, bu konularda çok cahilim. Daha önce sağlam bir msi laptop kullandığım için oc yapmayı felan biliyorum ama şimdi şöyle bi mevzu var, H97 pc mate anakart OC desteklemiyo, 960 ise oc yapılabilen bir ekran kartı. Şimdi ben bu anakartta oc yapamayacakmıyım :) Bu arada legatus haklısın oradaki arkadaş biraz fiyat arttırmak istedi sanırım, 500 w bir güç kaynağı alıp aradaki farklı 4590 yada oc yapılamıyorsa z97'e yatıracağım. Bu soru dışındada sıkıntı kalmadı hepinize teşekkür ederim.

Rica etsem beni bilgilendirebilirmisiniz, bu konularda çok cahilim. Daha önce sağlam bir msi laptop kullandığım için oc yapmayı felan biliyorum ama şimdi şöyle bi mevzu var, H97 pc mate anakart OC desteklemiyo, 960 ise oc yapılabilen bir ekran kartı. Şimdi ben bu anakartta oc yapamayacakmıyım :) Bu arada legatus haklısın oradaki arkadaş biraz fiyat arttırmak istedi sanırım, 500 w bir güç kaynağı alıp aradaki farklı 4590 yada oc yapılamıyorsa z97'e yatıracağım. Bu soru dışındada sıkıntı kalmadı hepinize teşekkür ederim.
Dostum ekran kartına overclock yapacaksan anakartla alakası yok makul ölçülerde deneyerek sıcaklık değerlerine fps düşüşlerine vs bakarak overclock edebilirsin ekran kartını. İşlemcinin overclock edilmesinin anakartla ilgisi vardır. Eğer anakart destekliyorsa ve işlemcinin de çarpan kilidi açıksa overclock edebilirsin işlemcini. Yani anlayacağın ekran kartını rahatlıkla overclock edebilirisin. Ama dikkat et bi anda aşırıya kaçma deneyerek en uygun sonucu bul. Sistem hayırlı olsun bu arada.

Birde arkadaşların dediği gibi Zalman z3 plus 600w güç kaynaklı kasayı al rahat rahat yetecektir sistemine. 70 tl gibi bir fark cebine kalıyor. O parayla da işlemcini i5 4590 a yükseltebilirsin.

K serisi işlemci almayacaksan z serisi anakart Gereksiz. H97 pc mate fiyat/performans ürünüdür. Gayet de sağlam bir anakarttır. Ekran karına overclock için msi after burner gibi yazılımlar var. Anakartla bir ilgisi yok. Çok kolay bir işlem.
Üstteki arkadaş gibi ben de sana zalman z3 plus 600 watt kasayı öneriyorum.
H97 pc mate ve i5 4590 alırsın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı