GTX 960M CS:GO'da düşük FPS sorunu

altar01

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
makine mühendisliği öğrenicisi
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 3.5 aydır CS:GO oynarken FPS 30 40 arası oluyor.

Laptop özellikleri: NVIDIA® GeForce® GTX 960M 4 GB GDDR5 i7 6700Q 2.60 GHz işlemci. Oyun ayarlarının hepsi en düşükte. Nvidia en son sürümde. Nvidia'da performans seçili prizde güç koruması kapalı durumda. Sizce neden oluyordur ya da laptopun gücü mü bu kadar? Eskiden 300 civarı alıyordum. Güncellemelerle 240'a falan düşmüştü şimdi 30 40 arası alıyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam sorunuz halen daha çözülmedyse, güç planı ayarlarından eğer seçili değilse yüksek performansı seçin muhtemelen sorununuz çözülecektir.
DDU ile ekran kartı driver' ını kaldırıp daha önce kullandığınız ekran kartı driver' ını kullanın. Bunun dışında laptop bilgisayarlarda zamana bağlı yıpranmayı kimse inkar edemez. Yani ilk aldığınızdaki hali ile şimdiki hali arasında fark olması gayet normal. Ancak 3.5 Ay gibi bir süreçte değil 2-3 yıllık bir süreçte bu durum geçerlidir. Laptop temizliğinizi yapın.

İlk olarak güç seçeneklerinden yüksek performansı seçin ve Cs Go'nun başlatma seçeneklerine şu kodları yazın ''-high +mat_queue_mode 2 fps_max 300 -nojoy -novid''

Bu yazdığım şeyler fps arttırabilir belki sorununa çözüm olmaz ama.

Grafik ayarlarını biraz yükseltmeyi dene. RAM ve Ekran Kartını biraz daha fazla kullansın. Belki bir şeyler değişir.
Bu durumda FPS daha da düşecektir. Ben düşük grafiklerde bile darboğaz olacağını sanmıyorum bu durumda 300 FPS değerlerini görmesi gerekirdi ancak ara ara fps droplanmaları olsaydı darboğaz olurdu. Görüntü ayarlarını yükseltmesi durumunda daha da düşecektir FPS. Burada başka bir problem var.

Bu durumda FPS daha da düşecektir. Ben düşük grafiklerde bile darboğaz olacağını sanmıyorum bu durumda 300 FPS değerlerini görmesi gerekirdi ancak ara ara fps droplanmaları olsaydı darboğaz olurdu. Görüntü ayarlarını yükseltmesi durumunda daha da düşecektir FPS. Burada başka bir problem var.
Bunu Ekran kartı, RAM ve CPU kullanımlarını görmeden fark edemeyiz. Eğer gereğinden az bir performansla kullanıyorsa, kullanımı yükseltmek için grafikleri bir tık yükseltmek belki işe yarar diye düşünmüştüm. İlla ki başka bir problem olabilir.

Bunu Ekran kartı, RAM ve CPU kullanımlarını görmeden fark edemeyiz. Eğer gereğinden az bir performansla kullanıyorsa, kullanımı yükseltmek için grafikleri bir tık yükseltmek belki işe yarar diye düşünmüştüm. İlla ki başka bir problem olabilir.
Hocam çok haklısın ama birazcık bilgi çoğunluğuma güvenerek i7 6700Q işlemcinin minimal ayarlarda dahi GTX 960M gibi bir ekran kartına darboğaz yapabileceğine inanmıyorum.

Hocam çok haklısın ama birazcık bilgi çoğunluğuma güvenerek i7 6700Q işlemcinin minimal ayarlarda dahi GTX 960M gibi bir ekran kartına darboğaz yapabileceğine inanmıyorum.
Aynen haklısın. İşlemci ve Ekran kartı arasında darboğaz imkanı ben de görmüyorum. Belki de driver ile ilgili bir soruna sahiptir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı