GTX 970 FPS düşüklüğü ve sıcaklık sorunu

Bearean

Hectopat
Ornek oyun olarak Satisfactory'e girdim 80-85 derece. 79-65 FPS. (Ama aralarda 35-50 FPS düşüşleri.) sıkıntı ne olabilir? afterburner dan ayarlar bunlar
GTX 970
i5 6400
8 GB RAM

Dosya Ekleri

• afterburner.png
    afterburner.png
    140,2 KB · Görüntüleme: 48
Yanlış bilgilendirme
Limiti 79 dereceye aldığın için geçince frekans düşürüp performansı azaltıyor. Zaten eski ve güç tüketen çok ısınan bir kart eğer GPU CPU'nun macununu yenilemediysen kasa içi sirkülasyon da kurtarmaz.

Merhabalar.
Termal macun ne durumda?

Termal macunu en son galiba 2 sene once yaptırmıştim şimdi yaptıramiyoruz malum.

Limiti 79 dereceye aldığın için geçince frekans düşürüp performansı azaltıyor. Zaten eski ve güç tüketen çok ısınan bir kart eğer GPU CPU'nun macununu yenilemediysen kasa içi sirkülasyon da kurtarmaz.

Ne yapmamı önerirsin?

Kasanız yeterince iyi hava sirkülasyonuna sahip mi? Kasa kapağını çıkarıp aynı oyunu aynı sürede test edebilir misiniz?

En yakın zamanda deneyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı kart ve aynı sorundan bende de var. Termal macun yeniledim, işlemci sıcaklığında sorun yok ama VRM sıcaklığı 80 dereceleri görüyor. Bu yüzden termal pad siparişi verdim. Geldiğinde size gerekli bilgilendirmeyi yaparım.

Yanlış bilgilendirme
Dedim. Ekran kartını tamamen söküp fanın iç kısımlarını dahi tertemiz yapacaksınız ve eski macunu kazıyıp yerine kaliteli güzel bir şey süreceksiniz. Kart ısınan bir model tek çare bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı