GTX 970 monitör tavsiyesi

Engin Güven

Megapat
Daha fazla  
Ben yeni bir monitör almayı düşünüyorum. Genellikle PUBG, CS GO vb. oyunlar oynuyorum. Bazen film de izliyorum. İki monitör arasında kararsız kalmış durumdayım.
Sistemim:

MSI H110M PRO-VD INTEL H110
MSI GTX 970 GAMING 4G GTX970,
KINGSTON HX421C14FB/8 HyperX Fury Black DDR4-2133Mhz C14 8GB
CORSAIR CP-9020098-EU VS Serisi VS650 650W 80+ EU Güç kaynağı

Yakın zamanda sistem değiştirmeyi düşünmüyorum. Sizce hangi monitörü almalıyım?
AOC 23.8" AGON AG241QX 144Hz 1ms FREE-SYNC 2K Gaming Monitör

http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-24-lc24fg70fqmxuf-1-ms-freesync-gaming-curved-monitor.html

Sizce 2k Benim sistemim için yeterlimi yoksa beni oyunlarda çokmu zorlar? Veyahut 1080p olanamı yönelmeliyim? Oyun performansı açısından. Yada sizin 1600 TL civarında tavsiye edebileceğiniz alternatif bir seçenek varsa önerilerinizi bekliyorum.

Not: Samsung olan şu anda stoklarda yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 970 2K kartı değil, ilerde daha güçlü kartlar alırım dersen 2K monitör tercih edilebilir, ileriye dönük bir yatırım olur. GTX 979 1080P de 144 FPS verecek bir kartta değil, MOBA ve CSGO gibi oyunlar için alacaksan o FPS değerlerini verir. PUBG ve AAA oyunlarında bu kadar FPS vermemesi elbette veremez. 2K monitör alırsan çoğu oyunu akıcı bir şekilde oynamak için çözünürlüğü 1080P yapman gerekecek, MOBA tarzı, grafik olarak düşük oyunları 2K da oynayabilirsin. RAM takviyesi de yapabilirsin.

GTX 970 2K kartı değil, ilerde daha güçlü kartlar alırım dersen 2K monitör tercih edilebilir, ileriye dönük bir yatırım olur. GTX 979 1080P de 144 FPS verecek bir kartta değil, MOBA ve CSGO gibi oyunlar için alacaksan o FPS değerlerini verir. PUBG ve AAA oyunlarında bu kadar FPS vermemesi elbette veremez. 2K monitör alırsan çoğu oyunu akıcı bir şekilde oynamak için çözünürlüğü 1080P yapman gerekecek, MOBA tarzı, grafik olarak düşük oyunları 2K da oynayabilirsin. RAM takviyesi de yapabilirsin.
Yani ben 4 veya 5 sene içinde ekran kartı değiştirmeyi düşünmüyorum. GTX 970 2K kartı değil ve Pubg gibi oyunlarda 144 FPS vermiceğinin zaten farkındayım. Benim aklımdaki soru hangisi daha işime yarar? F/P olaraktan bana en uygun olanı almalıyımki rahat kullanabileyim. Kavisli monitör kullanmadım daha önce oyun performansı nasıldır? Herhangi bir dezavandaj yaratırmı bana? 2K olan monitör oyun performansı nasıl olur akıcı oynayabilirmiyim yoksa süründürürmü oyun konusunda? 2K monitör indirimde galiba ondan cezbetti beni. Sizce hangisi daha mantıklı Full HD monitörde oyunları biraz daha yüksek ayarlarda oynamakmı yoksa 2K monitörde çözünürlük ve diğer ayarları düşürerek oynamakmı? 4 sene sonra sistem değiştirdimde 2K denen bir olay kalırmı ortada yoksa günüzümüz profesyonel oyunlarda kullanılan 1080p dediğimiz olay 4 sene sonra 2K ya dönüşürde benim işime dahamı çok yarar?
Vericeğiniz cevapları bekliyorum.

Asus MG248QR'ye bakabilirsin.
Dediğiniz monitöre baktım daha önce gerçekten güzele benziyor ama bunlar daha iyi gibi geldi gözüme.

Curved monitörün bir dezavantajı yok. AAA oyunlarında genel olarak 2K da GTX 970 ile oyun oynamazsın zaten mecburen çözünürlüğü ve oyun kalitesini düşürmen gerekecek. İlerisi için iyi olabilir eğer daha güçlü kartlara geçiş yaparsan. Tavsiyem çok daha uygun 1080P monitörlere yönelmen, 75 HZ monitör alman yeterlidir, 144 HZ GTX 970 almak için gereksiz gerçekten. Bir de 1600-1500 TL vereceksin üstüne bu kart için gerek yok.

Curved monitörün bir dezavantajı yok. AAA oyunlarında genel olarak 2K da GTX 970 ile oyun oynamazsın zaten mecburen çözünürlüğü ve oyun kalitesini düşürmen gerekecek. İlerisi için iyi olabilir eğer daha güçlü kartlara geçiş yaparsan. Tavsiyem çok daha uygun 1080P monitörlere yönelmen, 75 HZ monitör alman yeterlidir, 144 HZ GTX 970 almak için gereksiz gerçekten. Bir de 1600-1500 TL vereceksin üstüne bu kart için gerek yok.
Aslında dediğinizde çok haklısınız fakat almışken 144 HZ bir monitör almak geliyor içimden ne olur ne olmaz diye. Ben pek farkı anlayamadım siz bilgiliyseniz yardımcı olarbilirmisiniz? Bu 3 monitör arasındaki fark nedir?
SAMSUNG 24.5" LS25HG50FQMXUF 1MS/144Hz FreeSync Gaming Monitör

SAMSUNG 23,5" LC24FG73FQMXUF 1Ms (MPRT) 144HZ Full HD Curved Gaming Monitör

SAMSUNG 23,5" LC24FG70FQMXUF 1ms(MPRT) 144Hz Quantum Dot Curved MONİTÖR

Elinde hangi monitör var şu an? 144 HZ monitörden yararlanmak için çok güçlü bir kart alman gerek, bu durumda da işlemcin yetersiz kalacak 1080P de. Güçlü kartlarda genel olarak 1080P de tam uyumlu çalışmıyor.
1440x900 60 HZ Arçelik marka monitör var elimde tam modelini bilemiyorum. Dediğiniz gibi 144 HZ den yararlanamayacağım ama ilerde belki işime yarar düşüncesindeyim ondan yoksa dediğiniz gibi şu anda pek anlamı yok 144 HZ monitör almamın. CS GO LOL gibi oyunlar oynamadığım sürece. O yüzden 144 HZ yöneldim bu 3 monitör arasında ne fark var ben onu anlamadım açıkcası.

SAMSUNG 23,5" LC24FG73FQMXUF bu modelde Free SYNC yok, diğer iki modelde Free SYNC var. Nvidia kart kullandığın için Free SYNC özelliğinin bir anlamı yok, ilerde AMD karta geçersen işine yarar.

Aralarından ben bunu alırdım, Samsung'un yeni ekran teknolojisi Quantum Dot var.

SAMSUNG 23,5" LC24FG73FQMXUF bu modelde Free SYNC yok, diğer iki modelde Free SYNC var. Nvidia kart kullandığın için Free SYNC özelliğinin bir anlamı yok, ilerde AMD karta geçersen işine yarar.

Aralarından ben bunu alırdım, Samsung'un yeni ekran teknolojisi Quantum Dot var.
Bu arada bir ayrıntıyı söylemeyi unutmuşum kusura bakmayın. Alacağım monitörü çok aktif olmasada PS4 PRO ilede kullanacağım bu monitör o yöndende üzmez beni değil mi?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı