GTX 970 O.C yapma

Ege Altun

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle, işlemci :İ-5 4690
Anakart : MSI B85M,
Bide belki lazım olur güç kaynağı : R2 80+ Bronz 650W

Şimdi ben böyle bi O.C yaptım sizce uygun mu ? Evga'nın programı açık olduğu sürece o sarıyla yuvarlak içine aldığım yer hep öyle gitti normal mi ? O.C ayarları her şey orada gözüküyor. Sizin tavsiyenizi dinleyeceğim.

Şimdiden cevapladığınız için teşekkür ederim.

Edit: Bir tane daha resim koydum ondada oyun içindeki durumları yine işaretlediğim yer aynı durumda stabil ama altta biraz sorun mudur ? Hiç bi değerlerde böyle aşağı yukarı saçma oynamalar olmuyor. Hepsi stabil O.C olmuş mu sizce ? :redface:

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    327,2 KB · Görüntüleme: 515
  • oyun.jpg
    oyun.jpg
    201,4 KB · Görüntüleme: 544
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun içerisinde FPS düşüşleri ve bilgisayarda bir sorun olmuyorsa OC stabil olmuştur. Sadece bir tane program açman yeterli, tüm programları açma. Bu kadar OC yapman gerekli mi? GTX 970 zaten güçlü bir kart. Ekran kartının modeli nedir? Soğutma ne alemde oyun içinde?

Ben Asus Gtx 970 kullanıyorum. 1.5 GHz ye dayadığım, hata geçtiğim çok oldu. Ancak özellikle de Crysis 3 gibi oyunlarda çökmeler yaşadım. ha birde benim bir sorum olacak. Bu OC u abartmadıkça, CPU ya veya GPU ya bir zararı var mı ?

O.C biraz problemli olmuş.
Öncelikle o voltajı vermeden kartın çıkabileceği sınırları bulmanız gerekiyor.
Power Limit'i sonuna kadar getirin.
Temp Limit'i 90 yapın.
Voltajı default ayara getirin. Core clock ve memory clock da aynı şekilde default ayara getirin.
Hazırsanız başlayalım...
ilk olarak +75 Core Clock ve +250 Memory clock verelim.
Sorunsuz olarak çalışıyor mu her seferinde Memory clock +10/+25 arasında arttırın, memory clock +50/+75 arasında arttırın. Test esnasında görüntü gidiyor ve sistem kapanıyor mu, kapanmıyorsa aynı şekilde devam edin, airfact oluşuyorsa Memory Clock azaltın hala oluşuyorsa Core clock da azaltın kartın sınırına ulaşmışsınız, sistem kapanıyorsa voltaj verin. Ve tekrar baştaki işlemlere dönün. Kartın sınırını bulana kadar bu döngüyü devam ettirin. Sıcaklıkların 85 derecenin üstüne çıkmaması gerekiyor. Çıkarsa voltajı ve overclock değerlerini biraz düşürün. Memory Cloc'u Core Clock'tan fazla tutmamızın nedeni verdiğimiz değerin 5'e bölünmesidir.
Kolay gelsin.

Buyrun kendi gtx 970 o.c. denemem
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Üzgünüm izleyemiyorum kaldırıldı diyor.

O.C biraz problemli olmuş.
Öncelikle o voltajı vermeden kartın çıkabileceği sınırları bulmanız gerekiyor.
Power Limit'i sonuna kadar getirin.
Temp Limit'i 90 yapın.
Voltajı default ayara getirin. Core clock ve memory clock da aynı şekilde default ayara getirin.
Hazırsanız başlayalım...
ilk olarak +75 Core Clock ve +250 Memory clock verelim.
Sorunsuz olarak çalışıyor mu her seferinde Memory clock +10/+25 arasında arttırın, memory clock +50/+75 arasında arttırın. Test esnasında görüntü gidiyor ve sistem kapanıyor mu, kapanmıyorsa aynı şekilde devam edin, airfact oluşuyorsa Memory Clock azaltın hala oluşuyorsa Core clock da azaltın kartın sınırına ulaşmışsınız, sistem kapanıyorsa voltaj verin. Ve tekrar baştaki işlemlere dönün. Kartın sınırını bulana kadar bu döngüyü devam ettirin. Sıcaklıkların 85 derecenin üstüne çıkmaması gerekiyor. Çıkarsa voltajı ve overclock değerlerini biraz düşürün. Memory Cloc'u Core Clock'tan fazla tutmamızın nedeni verdiğimiz değerin 5'e bölünmesidir.
Kolay gelsin.
Teşekkürler ama bunu yapabilcek yeteneğe galiba sahip değilim :LOL: bilen bi arkadaşım olursa sizin dediğiniz gibi yaptırabilirim ona ama çok teşekkür ederim yazınızı saklıyacağım mutlaka işime yarayacak teşekkür ederim.

Bu ara yeni versiyonunu ayarlıcam. O.c. değerleri şu şekilde bende işe yarıyor. Gpu frekansı +120
Bellek frekansı +510
Voltaj +10
Power limit max.
Bu sayede ortalama %10-15 performans artışı yaşamaktayım. Buda ortalama gtx 980 ya da gtx 1060 performansına eşdeğerdir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı