GTX 970 Sistem Oyunlarda V-Sync Açınca FPS Düşüşü

B777300ER

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Bu sorunu sıkça yaşamaya başladım. Dirt Rally, Fifa vs. oynarken ilk başlarda FPS normal seyrediyor. 60-70 arasında gidip geliyor. Daha sonra V-Sync'i açıyorum oyun direkt donuyor. Yeniden açtığımda 30-40 FPS'nin üstünü göremiyorum. V-Sync'i kapasam bile. Bu sırada ekran kartını gözlemledim arkadaşlar ve sonuç resimlerde olduğu gibi :(. Yani ekran kartı tam güç vermiyor normalde 1524 Mhz olması gerekirken 539'da kalıyor ve bu durum yeniden başlatana kadar geçmiyor.

fps prob.jpg
fps prob-2.jpg

Dostum VSYNC FPS'i sabitleyen bir ayardır VSYNC'yi açmak monitörünün hz'sine fps'ni sabitlemek demektir
Eğer monitörün 60hz ise FPS'i 60'a sabitler.
Benim bildiğim bu umarım yardımcı olabilmişimdir.

Dirt'de ultrada 70 FPS alıyorum da işte benim sorunum ekran kartının %50 güç kullanması yani tam güç kullanmıyor ve FPS'de 30'a kadar düşme oluyor.
@StarDust09

Peki hocam MSI Gaming App'i kurcalıyayım ozaman :).

Virüs bulaşmış olması çok zor çünkü daha dün format attım. Şuana kadar düşme yaşamadım kart 1522'de çalıştı bakalım artık inşallah böyle devam eder.

Arkdaşlar bugün sorunun V-Sync kaynaklı olmadığını gördüm V-Sync'in kapalı olmasına rağmen oyun bir anda dondu ve oyunu tekrar açtığımda ekran kartı 589 Mhz'den yükseğe çıkmadı stres testinde bile. Dolayısıyla oyunlarda ciddi FPS kaybı yaşadım. Bu sorun Nvidia'nın Windows 10 driverı ile ilgili olabilir mi ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı