GTX 970 SLI düşük FPS sorunu

AndreaGeiL

Kilopat
Daha fazla  
MSI GTX 97o SLI yaptım her şey güzel fakat performans artacağına iyice düştü. Nvidia Denetim Masasından SLI aktifleştirince FPS 25 - 30 civarında seyrediyor. SLI kapalı iken 35 - 40 FPS arasında performans alıyorum. Bu tezatlığın çözümü nedir ?

Nedeni belirtilmiş zaten işlemci. Bir 970 parası daha verip SLI yapmak yerine elinizdeki kartı satıp üstüne koyacağınız para ile GTX1070 gibi bir karta geçiş yapabilirdiniz.Tercih tabi ki sizin fakat bana kalırsa büyük hata yapmışssınız keşke böyle bir şey yapmadan önce danışssaydınız.

Intel size n'aptı bilmiyorum ama i3 6100'ün şuan kullandığın işlemciden iyi olması gibi bi' durum varken AMD kullanmak istemen mantıksız.
İntel bana birşey yapmadım elimdeki sisteme daha fazla masraf yapmadan en iyi performans almak için uğraşıyorum

Çözünürlük nedir? 8350 980 sli 4k testleri vardı. 970 sli yapıp 1080p oyun oynuyorsan intele geçsende durum değişmez. Hangi oyunları hangi çözünürlükte ve kalitede oynuyosun?
970 sli ile ets2 1080p de 60 almak yeterli olcak ben daha fazlasını istemiyorum gt5 felan video çekerken düşsün istemiyorum yani

İntel bana birşey yapmadım elimdeki sisteme daha fazla masraf yapmadan en iyi performans almak için uğraşıyorum

970 sli ile ets2 1080p de 60 fps almak yeterli olcak ben daha fazlasını istemiyorum . Video çekerken fps düşsün istemiyorum yani

970 sli ile ets2 1080p de 60 almak yeterli olcak ben daha fazlasını istemiyorum gt5 felan video çekerken düşsün istemiyorum yani

Daha fazla masraf yapmadan diyorsun da 9xxx serisi ne performans verir ne de ucuzdur.

Sonuç olarak 9590 üzerine xigmatek syclla 240mm sıvı soğutma sistemi ile combine ettim sonuçları buraya yazacağım . Başka arkadaşlarda bilgilensin
Kaba bir tabirle Fx9590 220watt gibi ekstrem bir güç tüketimine ve fiyatına karşılık verdiği performans bir halta yaramayan her anlamda başarısız bir işlemci açıkcası. Mübalağa edeceğim ama kışın bu soğuğunda odayı bile rahatlıkla ısıtırsınız o işlemci ile.
Yanlış anlamayın lakin FX9590 gibi bir işlemciyi hele ki yeni nesil zen mimarili işlemcilerin çıkışı yakınken neden böyle bir tercih yaptığınızı anlamak mümkün değil.

Son düzenleme:
Dostum sorunun nerde biliyomusun çözünürlükte sli yapıyosun 1080p tır oyunu oynuyosun. :D İnşallah sorunun çözülmüştür yeni işlemcinle fakat sanmıyorum. 8320de gayet güçlü bir işlemci fakat sen 9590 alarak sadece 8320-50 nin rütuşlu halini almış oldun. Kaldıki 970 dediğin oyunu tek başına çok rahat 60 fps çalıştırabilecek bir kart. İnşallah pişman olmassın. İşlemci yerine sli bir sisteme monitör alabilirdin. Dediğim gibi inşallah sorunun çözülür memnun kalırsın.

Sonuç olarak 9590 üzerine xigmatek syclla 240mm sıvı soğutma sistemi ile combine ettim sonuçları buraya yazacağım . Başka arkadaşlarda bilgilensin

Bu kadar kişiyi dinlemeyip keyfinin doğrultusunda hareket edecektin madem niye konu açtın ki sana kim önerdi burda o işlemciyide aldın?

Bu kadar kişiyi dinlemeyip keyfinin doğrultusunda hareket edecektin madem niye konu açtın ki sana kim önerdi burda o işlemciyide aldın?
Hakikaten öyle. Tercih onun sonuçta ama yaptığı büyük hata şurada zen mimarili işlemciler çıkmak üzere iken gidipte FX9590 gibi bir işlemci almak olabilecek en mantıksızca seçim.

Bilgisayarım şöyle;

+MSI 990FXA-GD80
+AMD FX-8320 3.5 GHZ
+GSkill Ripjaws 2x4 GB 1600mhz
+MSI GTX 970 [SLI]
+Xigmatek Vector 750watt +80 Silver.

Bu sorun ETS 2 de çok yaygın gerçekleşiyor. Şu anda OC-Genie açık 4.0 ghz de çalışıyor PC.
Fx 8320 ve Gtx 970 SLI... Bu ne cesarettir yarabbi... Seni tanımak istiyorum, yiğidim beni mutlaka ara.

Ayrıca para nasıl israf edilir ? Sorusunu örneklerle açıklamışsınız teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı