MSI GTX 97o SLI yaptım her şey güzel fakat performans artacağına iyice düştü. Nvidia Denetim Masasından SLI aktifleştirince FPS 25 - 30 civarında seyrediyor. SLI kapalı iken 35 - 40 FPS arasında performans alıyorum. Bu tezatlığın çözümü nedir ?
Nedeni belirtilmiş zaten işlemci. Bir 970 parası daha verip SLI yapmak yerine elinizdeki kartı satıp üstüne koyacağınız para ile GTX1070 gibi bir karta geçiş yapabilirdiniz.Tercih tabi ki sizin fakat bana kalırsa büyük hata yapmışssınız keşke böyle bir şey yapmadan önce danışssaydınız.
Çözünürlük nedir? 8350 980 sli 4k testleri vardı. 970 sli yapıp 1080p oyun oynuyorsan intele geçsende durum değişmez. Hangi oyunları hangi çözünürlükte ve kalitede oynuyosun?
Dostum dediğin oyunlarda istediğin performansı GTX 970 tek başına verir zaten. Bende GTX 970 kullanıcısı olarak söylüyorum bunu. Bana kalırsa kartlardan birini sat. Tek kart yeter sana.
Kaba bir tabirle Fx9590 220watt gibi ekstrem bir güç tüketimine ve fiyatına karşılık verdiği performans bir halta yaramayan her anlamda başarısız bir işlemci açıkcası. Mübalağa edeceğim ama kışın bu soğuğunda odayı bile rahatlıkla ısıtırsınız o işlemci ile.
Yanlış anlamayın lakin FX9590 gibi bir işlemciyi hele ki yeni nesil zen mimarili işlemcilerin çıkışı yakınken neden böyle bir tercih yaptığınızı anlamak mümkün değil.
Dostum sorunun nerde biliyomusun çözünürlükte sli yapıyosun 1080p tır oyunu oynuyosun. İnşallah sorunun çözülmüştür yeni işlemcinle fakat sanmıyorum. 8320de gayet güçlü bir işlemci fakat sen 9590 alarak sadece 8320-50 nin rütuşlu halini almış oldun. Kaldıki 970 dediğin oyunu tek başına çok rahat 60 fps çalıştırabilecek bir kart. İnşallah pişman olmassın. İşlemci yerine sli bir sisteme monitör alabilirdin. Dediğim gibi inşallah sorunun çözülür memnun kalırsın.
Hakikaten öyle. Tercih onun sonuçta ama yaptığı büyük hata şurada zen mimarili işlemciler çıkmak üzere iken gidipte FX9590 gibi bir işlemci almak olabilecek en mantıksızca seçim.