Bunların yanında, Freesync monitörlerin ucuzluğu da RX480'in üzerine serpilmiş bir şeker gibi.
5ms 1920x1080 HDMI bir monitör kullanıyorum gayet memnunum. Freesync 1ms 75Hz nasıldır bilemeyeceğim. Genelde böyle şeylere kanıp alıyoruz aynı geliyor paramıza yazık oluyor.Aynen de monitörlerin geneli çok pahalı.
Zaten son çıkan oyunların çoğunda 480 daha performanslı ve DX11 oyunlar.RX480 Doom performans testine bir göz atarsanız GTX 1060'dan Vulkan'da 15-30 FPS arası fark atıyor. Vulkan'ın gücü bu kadar açıkken GTX 1060 tercih edeceğimi zannetmiyorum. Ayrıca çok çekirdek sayısından dolayı RX480 Dx12'de 1 adım önde fakat Dx12 istenileni hala tam olarak getirmiş değil. Şu anda çoğu oyun hala Dx11 iken performans testlerini Dx11 üzerinden yapmaya çalışıyoruz. Biz ileriye dönük bir PC alacaksak ileri nesile bir göz atmamız gerekir. Dx11 üzerinden daha fazla performans vermiş bir Rx480 ya da GTX 1060 beni ilgilendirmiyor. Oyun piyasası çok hızlı geliştiğini göze alarak Dx12 ve Vulkan testlerine göz atarak GTX 1060 veya Rx480 tercih etmek daha mantıklı.
Tamam işte performansı driver ile yakalıyor. Driver olarakta öne geçti.Driver olarak Nvidia daha üstün genel olarak. Ama gelgelelim oyun oynuyoruz, amacımız olan araçlar-driverlar değil, performans, işte o zaman AMD açık ara alıyor 1060'ı.
O değilde RX 470 8GB mı alsaydık? Mesela DOOM'da Nightmare ayarları açmana izin vermiyor 5GB bellek üstü istiyor üzüldüm şimdi. Gerçi oyun yok bende de 7GB bellek kullanan oyunlar görüyorum şaka gibi.Freesync falan diyolar ama benim 21.5 inç 5 MS 1920x1080 VGA eski bir monitorüm var Philips. Ben gayet memnunim süper bence. Hiç fark etmiyor benim gözum monitorlerdeki farki.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.