GTX 980 88 derecede çalışıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fanları çalışmıyor diyen oldu mu? 6 senedir aktif olarak kullanılan bir kartın fanlarının eskimesi ve soğutma problemleri yaşatması normal bir durum. Yanlış yönlendirdiğim kısmı da söylersen sevinirim. Macun yenilemiyorum ve kartım 70 dereceyi geçmiyor.
Bunca insan boşuna termal macun alıp sürüyor ekran kartlarına. Bundan sonra macun almak yerine yapacak bir şey yok, kart eskimiş, artık ısınacak deyip hiçbir şey yapmadan beklememiz gerekiyor.
Senin için fanların eskimesi normal, termal macunun işlevini yitirmesi imkansız mı?

Ben 4 GB modelinden bahsettim. Ayrıca kartının 195W TDP kullanıp kullanmadığına dikkat at derim çakma kart kullanıyorsun büyük ihtimalle. Ya da burada bizi yiyorsun macunsuz 70 derece altı diye.
Verecek cevabın kalmayınca benim kartım çakma mı oldu 😀 Çakma RX 570 Nitro+ göstersene bana nasılmış merak ettim, ha bir de kartımı Vatan'dan almıştım.

Ben 4 GB modelinden bahsettim. Ayrıca kartının 195W TDP kullanıp kullanmadığına dikkat at derim çakma kart kullanıyorsun büyük ihtimalle. Ya da burada bizi yiyorsun macunsuz 70 derece altı diye.
Kart da macun yok 70 derece çalışıyor diyor. Donanım arşivinin bir tane videosu var bilgisayarın kenarını delip klima ile soğutmaya çalışmıştı ona rağmen 95 dereceydi bilgisayar. Sen kutup da falan mı kullanıyorsun bilgisayarı -40 derecede falan.

Bunca insan boşuna termal macun alıp sürüyor ekran kartlarına. Bundan sonra macun almak yerine yapacak bir şey yok, kart eskimiş, artık ısınacak deyip hiçbir şey yapmadan beklememiz gerekiyor.
Senin için fanların eskimesi normal, termal macunun işlevini yitirmesi imkansız mı?
Aksine termal macunun işlevini yitirmesi oldukça norma bir şey. Benim sorduğum soru şu; macun sürmek 18 derece fark ediyorsa 1.5 senedir macununu değiştirmediğim kart neden konu sahibinin kartı kadar ısınmıyor? Üstelik benim kartımın TDP değeri daha yüksek.
Ben 4 GB modelinden bahsettim.
4GB modeli de 195 TDP yalnız😀 Bilmediğini bu kadar belli etmesen keşke.

Verecek cevabın kalmayınca benim kartım çakma mı oldu 😀 çakma RX 570 Nitro+ göstersene bana nasılmış merak ettim, ha bir de kartımı Vatan'dan almıştım.

Dostum konuyu uzatma. Bu kadar kişi yanlış sen haklısın. 195W TDP ile macunsuz 70 derece altı imkansız. Hatta macunlu bile o sıcaklık zorlar :D. Adam hala gelmiş yok öyle yok böyle diyor. Uzatmanın manası yok.

Aksine termal macunun işlevini yitirmesi oldukça norma bir şey. Benim sorduğum soru şu; macun sürmek 18 derece fark ediyorsa 1.5 senedir macununu değiştirmediğim kart neden konu sahibinin kartı kadar ısınmıyor? Üstelik benim kartımın TDP değeri daha yüksek.
Senin ekran kartının içindeki macun arkadaşın sürdüğü macundan kalitelidir belki ısı iletimi konusunda ? Daha kaliteli olduğu için daha uzun yıl götürüyordur seni her macunun ayrı bir ömrü vardır ne kadar kaliteli alırsan o kadar uzun götürür seni.

Macun hala sağlamdır. Kurumamıştır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı