GTX 980 sistem CS:GO anlık FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 11

Grizliess

Kilopat
RAM
2XCorsair CL16 8GB DDR4 3000MHz
SSD veya HDD modeli
Toshiba OCZ TR200 480GB
Ekran kartı
Asus GeForce GTX980 ROG STRIX
Anakart
Gigabyte B450M S2H
İşlemci
AMD Ryzen 5 2600
Merhaba, CS:GO oynarken FPS 120-130 civarlarından aniden aksiyon sırasında 70-80 civarına düşüyor ve anlık takılma oluyor. Bunun sebebi ne olabilir sizce. Donanım bilgilerini ve oyun ayarlarını sizinle paylaşacağım yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Oyun SSD'ye yüklüdür.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    582,6 KB · Görüntüleme: 64
  • 2.png
    2.png
    557,9 KB · Görüntüleme: 48
Merhaba, CS:GO oynarken FPS 120-130 civarlarından aniden aksiyon sırasında 70-80 civarına düşüyor ve anlık takılma oluyor. Bunun sebebi ne olabilir sizce. Donanım bilgilerini ve oyun ayarlarını sizinle paylaşacağım yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Oyun SSD'ye yüklüdür.
2x8 ram yapsan bi sıkıntı kalmayacak diye düşünüyorum.

Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz? Ayrıyetten sıcaklığı nasıl işlemcinin?

Şansa bak, neredeyse aynı sisteme sahipmişiz, sadece ekran kartı markamız farklı. Ben CS:GO'da yüksek ayarlarda oynuyordum ve problem olmuyordu hiç. Son 2-3 aydır hiç girmedim ama. Akşam tekrar kontrol ederim. Bence siz de ayarları yükseltmeyi deneyin bi.

Oynadığınız oyun daha çok işlemci tabanlı sıcaklık durumları ne durumda.Eğer stabil ise yukarıdaki arkadaşın dediği gibi rami yükseltmen mantıklı olur.
RAM'i zaten 2x8 GB.

Şansa bak, neredeyse aynı sisteme sahipmişiz, sadece ekran kartı markamız farklı. Ben CS:GO'da yüksek ayarlarda oynuyordum ve problem olmuyordu hiç. Son 2-3 aydır hiç girmedim ama. Akşam tekrar kontrol ederim. Bence siz de ayarları yükseltmeyi deneyin bi.

RAM'i zaten 2x8 GB.
Ona dikkat etmemiştim pardon.

Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz? Ayrıyetten sıcaklığı nasıl işlemcinin?
Stok soğutucu kullanıyorum sıcaklığı 50-55 arası.

RAM'i zaten 2x8 GB.
Ayarları her türlü şekilde denedim. Çözünürlükle bile oynadım. Her şeyi açtım yüksek yaptım yine de takılmalar oluyor. En düşük ayarda da takılmalar oluyor. GTX 970'e sahip arkadaşım var 180-200 arası fps alıyorum diyor ben çok ama çok gerisindeyim. Arkadaşımın işlemcisi i7-6700K.

Ram 2x zaten 16GB yani.

Ayarları her türlü şekilde denedim. Çözünürlükle bile oynadım. Her şeyi açtım yüksek yaptım yine de takılmalar oluyor. En düşük ayarda da takılmalar oluyor. GTX 970'e sahip arkadaşım var 180-200 arası fps alıyorum diyor ben çok ama çok gerisindeyim. Arkadaşımın işlemcisi i7-6700K.
Silah yarışı girdim, 120-200 arası değer aldım. Ve takılma olmadı. Çoklu CPU kullanımı bende aktif.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı