GTX 980 Ti için 85 derece normal mi?

Ceza yemeden hala yeni bir konu açmayı başaramadım. Kartta toz yok tertemiz. 2020'ye kadar yurt dışı garantili. Kartı aldığım arkadaş sıvı soğutma ile kullanmış hava soğutma bloğunu takıp bana yolladı. Acaba takarken kullandığı macun mu kalitesiz. Zalman z11 plus kasada kullanıyorum. Şuan sıkıntı olmasada yaz geldiğinde sıcaklığın dahada artacağını düşünüyorum. Ama şuda var karta hiç bir ayar yapmadım sanırım slient modda fanlar 60 dereceye gelince devreye giriyor. Msi afterburner'den yeni bir profilmi oluştursam düzelir mi ?

Kullanan sensin deneme yapmadan bişey diyemeyiz. Eğer oyunları kulaklıkla oynuyorsan fan gürültüsü daha az olacağından hariçten fan profili oluşturup ısıyı azaltabilirsin.

Ceza yemeden hala yeni bir konu açmayı başaramadım. Kartta toz yok tertemiz. 2020'ye kadar yurt dışı garantili. Kartı aldığım arkadaş sıvı soğutma ile kullanmış hava soğutma bloğunu takıp bana yolladı. Acaba takarken kullandığı macun mu kalitesiz. Zalman z11 plus kasada kullanıyorum. Şuan sıkıntı olmasada yaz geldiğinde sıcaklığın dahada artacağını düşünüyorum. Ama şuda var karta hiç bir ayar yapmadım sanırım slient modda fanlar 60 dereceye gelince devreye giriyor. Msi afterburner'den yeni bir profilmi oluştursam düzelir mi ?
Afterburner ile profil oluşturursan ses artar, ses problem değilse bir çözüm yolu olabilir. Bir de kasanın içindeki hava akışı önden arkaya ve yukarıya doğru yapılır genelde, yani üstteki fanlar dışarıya sıcak hava atar, öndekiler içeriye hava çeker, fanlar bu şekilde mi ayarlı? Bir de Türkiye garantisi yok mu? Yanlış biliyor olabilirim EVGA uluslararası garntisi olan bir şirket değil miydi? EVGA yetkililerine veya servisine ulaşıp bir sorun derim onlar bir baksın, yani macunu falan değiştirirler vs. Umarım çözüme kavuşur.

Hiçbir şey yapılmasına gerek yok, sadece fazla fan sesi olmasın diye fan hızı sınırlandırılmış. 80-85 derece civarı GPU için çok yüksek değerler değil, normalin sınırı denilebilecek ısılar ama içiniz rahat edecekse programdan GPU'da izin verilecek maksimum sıcaklığı düşürebilir ya da fan yüzdelerini artırabilirsiniz.

1.JPG

Kasam bu şekilde gördüğünüz gibi kasanın üst tarafında bir fan mevcut. Power yani güç kaynağının tam karşısında kasanın önündede 12cm bir fan mevcut ayrıca yan kapaklardada birer adet fan var. Şimdi şunu sorayım gördüğünüz gibi powerin fanı kasanın altına bakıyor yere yani. Tam tersini yapsam fanı yukarı baktırsam direk ekran kartı fanlarına bakmış olur ekran kartından gelen havayı direk dışarı atmış ve daha iyi soğutma sağlamış olmazmıyız. Veya bu powera zarar verir mi. Siz tavsiye ediyormusunuz. Arkadaşlar sormuş şunuda söyleyim fan sesi problem değil benim için. Yeter ki herşey normal olsun.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı