GTX 980 Ti Intel Skylake Sistem Toplama

metanilin

Hectopat
Bir hayli araştırdım ama kararsız olduğum konular var, yardımcı olur musunuz ?

Anakart

Bu konuda oldukça kararsızım ama gözüme çarpanlr şöyle
ASUS Z170 PRO GAMING Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3400MHz(O.C.) USB3.1
MSI Z170A GAMING M7/M5 Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3400MHz(O.C.)
GIGABYTE Z170X Gaming 7/5, Z170, DDR4, Socket 1151, USB 3.1

Not: ileride SLI veya OC için yatkın, mümkünse 2 PCIEX16 olması, dahili ses yongasının izole ve kaliteli olması, USB 3.1 ve 3.0 portları olmasını istiyorum.

İşlemci ve Soğutucu

Intel Skylake Core i7 6700K

Not: Soğutucuyu daha araştırmaya fırsatım olmadı, ekran kartını ve ram slotlarını kastırmasın da uyumlu olması lazım falan.. CORSAIR Hydro Serisi H60 gördüm, güzelmiş ama pahalı

SSD
Sandisk 240GB Ultra II Sata 3.0 Ssd

Not: Benim araştırdığım kadarıyla fiyat performans en yüksek bunlarda (önerilere açığım)

Kasa
COOLER MASTER HAF XB EVO X-Dock ATX CUBE USB 3.0 SİYAH KASA

Not: Bunun USB 3.0 uyumlusu olacak (özellikle PSU kombinasyonunda ciddi fiyat değiştirecek önerilere ihtiyacım var)

Güç Kaynağı
Xigmatek Vector S 1050W 80+ Silver Power Supply (CPA-1050SEV-U51)

Not: İleride SLI ihtimali için yeterli olması, ve 980 ti için uygun girişlerinin olması ve son olarak modüler olması önemli, bunun fiyat performansı iyi gibi ( doğal olarak önerilere açığım)

Ram
Crucial Ballistix Sport 16GB(2x8GB) 2400MHz DDR4 Ram (BLS2C8G4D240FSA)
Teoride alındı (Amerikadan gelecek)

Ekran kartı
EVGA Nvidia GeForce GTX 980 Ti Superclocked+ ACX 2.0+ 6GB 384Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0
Teoride alındı (Amerikadan gelecek)

PSU değiştir, Corsair HX 1000 W Platinium +80 olanlardan al. İşlemci Soğutucu olarak da H100-H110 veya LQ315 falan kullanabilirsin. Hepsi uygundur. Anakartın olarakta Asus z170 tavsiye ederim. Ancak bana kalırsa bu konu biraz daha tavsiye değil de hava atılma konusu olarak açılmış. O yüzden kimse cevap yazmamış zaten.

PSU değiştir, Corsair HX 1000 W Platinium +80 olanlardan al. İşlemci Soğutucu olarak da H100-H110 veya LQ315 falan kullanabilirsin. Hepsi uygundur. Anakartın olarakta Asus z170 tavsiye ederim. Ancak bana kalırsa bu konu biraz daha tavsiye değil de hava atılma konusu olarak açılmış. O yüzden kimse cevap yazmamış zaten.

Neden bu şekilde algıladınız anlamadım...

Ancak karar verdiğim /istediğim bileşenleri ve fikirlerimi yazacağım ki ona uygun diğer bileşenler konusunda fikir alışverişinde bulunabilelim .

Herneyse özellikle kasa /psu/işlemci Soğutucu konusunda fiyat düşürmeye çalışıyorum ama kalitesiz olsun da istemiyorum. Soğutucu hava soğutma da olabilir.
Anakart olarak Asus un diğer seçeneklere göre + ları sizce neler?

Ben anakart olarak M7 secerdim. Gozume daha guzel gozukuyor. Guc kaynagi olarak eVGA SuperNOVA guc kaynaklari var. Onlar olabilir. Kasa da ise Z11 Neo oneririm.

Hala emin olamadığım konular var.

1 Şimdilik 1 kart olacak ama diyelim ki ilerde 980 Ti falan gibi uzun iki kart ile SLI yaparsam her iki disk yuvasını sökmem mi gerekir? Bu durumda diskleri nereye takacağım?

2 Akasa Venom Voodoo bu kasanın içine sığar mı?

3 Bu kasanın içine sığabilecek önereceğiniz benzer başka bir fiyat performans soğutucusu var mı?

4 Deep Cool Gammaxx S40 işimi görür mü ?

Cooler master hyper 212 evo da karar kıldım... ve Zalman Z11 Neo yuda alıyorum.. referans bilgilere göre EVGA 980 ti için disk yuvasını sökmem gerekmeyecek.
Anakart da daha çok fiyat avantajı nedeniyle ASUS Z170 PRO GAMING kararı verdim.
SSD olarak da Sandisk Ultra ii 240 gb alacağım teoride 300 tl altına bulabilirim diye düşünüyorum.

Benim yerel donanımcımdan fiyat bekliyorum

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı