GTX 980 ve FX 8150 oyun testi

İyi forumlar arkadaşlar. Yakın zamanda aldığım GALAX SOC GTX 980'in bir kaç testini yaptım ve alacak arkadaşlar için paylaşmak istedim. Youtube video düzenleyici çektiğim bir kaç oyunun görüntü kalitesi mahvettiği için bazı oyunlar paylaşamadım(BF 3, FarCry 4 ve Hitman Absulation).
Kullandığım donanım:
1. GALAX SOC GTX 980
2. M5A97 EVO R2.0
3. 16 GB CL9 1333 MHZ Kingston RAM
4. FX 8150 @stok
5. SAMSUNG BX2350

Not: Kullandığım işlemci, işlemci gücüne önem veren GTA 5 gibi oyunlarda ekran kartıma %40 darboğaz yapmaktadır. ShadowMordor gibi oyunlarda ekran kartının tam performansını görebilirsiniz.
GTA 5'de ekran kartımın GPU kullanımı:
Görüldüğü gibi yaklaşık %40'ı yatıyor.
darboğaz.png

Tomb Raider
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Middle Earth Shadow of Mordor
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

World of Tanks

GTA 5 (Darboğaz bariz şekilde mevcut.)

Battlefield 4

Thief:

Shipping-ThiefGame 2015-04-25 17-08-21-35.jpg
Shipping-ThiefGame 2015-04-25 17-08-41-64.jpg
Shipping-ThiefGame 2015-04-25 17-09-03-79.jpg
Shipping-ThiefGame 2015-04-25 17-10-39-67.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
@JaroxJamaica Hocam ilginç bir şekilde bu darboğaz sorunu sadece GTA 5'te açık ve net bir şekilde meydana çıkıyor. Sanırım bunun sebebi GTA 5'in ekran kartından ziyade biraz daha işlemci istemesi tamam oyun tabii ki grafik kartını da istiyor ama işlemci daha önemli. GTA 5 için sonuçta açık dünya oyunu bu. Ben şu an Gta 5'te eski işlemcim AMD Athlon II X3 460 işlemcim ve R7 265 ekran kartımla darboğaz yaşıyorum ve I5 4460 ile H81M-P33 anakart siparişi verdim. Artık onlar gelince çözülecek. :) Bu arada GTA 5 testini bir daha izledim grafik ayarlarını doğru şekilde optimize etmemişsiniz, işlemciye yük bindiren Population Density, Variety ve Distance Scaling ayarlarını sadece bir tık açın. İşlemci büyük ölçüde rahatlayacaktır ve FPS artacaktır. Aynı şekilde Advanced Graphics kısmından Extended Distance Scaling ayarınıda komple kapatın o iki kat daha yük bindirir işlemciye. :)

Benim o videodaki amacım, bu sistem ile GTA 5 üzerinde ne kadar zorlama yapacağımdı. Elbette bu ayarlarda oynamıyorum oyunu. FXAA açık ve gelişmiş ayarlar kapalı. Ultra takıntısı olan bir insan değilim. Arada sırada yeni çıkan bazı oyunları 4K oynuyorum ve modelleme yapıyorum.

Benim o videodaki amacım, bu sistem ile GTA 5 üzerinde ne kadar zorlama yapacağımdı. Elbette bu ayarlarda oynamıyorum oyunu. FXAA açık ve gelişmiş ayarlar kapalı. Ultra takıntısı olan bir insan değilim. Arada sırada yeni çıkan bazı oyunları 4K oynuyorum ve modelleme yapıyorum.
Anladım hocam. FX9590 kullanmış olsaydınız darboğaz çok az olabilirdi. Şuanda 4K için Titan X bile tek başına pek yeterli değil SLI yapmak gerekiyor.

@JaroxJamaica G3258 ve Titan X testinde kullanılan oyunları denedin mi aynı ayarlarda ve çözünürlükte ?

Bence GTA 5'te herhangi bir darboğaz mevcut değil. Zira GTA 5'te ayarlara baktığımızda MSAA 4X de ve geri kalan tüm ayarlar en sonda. Ayrıca siz Advanced Graphics Kısmınıda açmışsınız. Ben darboğaz olmadığını düşünüyorum.
Bence siz MSI Afterburner ile GTA 5'te CPU kullanımına bakın. % kaç kullanıyor.

İ5 4690 kullanan arkadaşım GPU'nun %100'ünü kullanırken ben en fazla %65-70'ini kullanabiliyorum. Kesinlikle darboğaz var. Darboğaz yoksa GPU'nun %30'u nerede? Zaten Youtube testlerine baktığım zaman benimle aynı ayarlarda oyunu oynayanlar benden çok daha fazla FPS alıyorlar. İşte tek umudum DX12. Olmadı 2200 TL'yi gözden çıkartıp Skylake alacağım.

İ5 4690 kullanan arkadaşım GPU'nun %100'ünü kullanırken ben en fazla %65-70'ini kullanabiliyorum. Kesinlikle darboğaz var. Darboğaz yoksa GPU'nun %30'u nerede? Zaten Youtube testlerine baktığım zaman benimle aynı ayarlarda oyunu oynayanlar benden çok daha fazla FPS alıyorlar. İşte tek umudum DX12. Olmadı 2200 TL'yi gözden çıkartıp Skylake alacağım.
İkimizde ne dersek diyelim bence boş olur. Sen darboğaz var diyeceksin fakat ben yok demekte ısrar edeceğim. En iyisi vaktin varsa Msi Afterburner ile hem Genel CPU kullanımını hemde 8 adet çekirdeğin kullanımını GTA 5'te gösterirseniz kesin sonuca ulaşmış olurum.

MSI After ile ölçümünü yaptım fakat siteye atmaya vaktim olmadı. Araba ile hızlandığım zaman diğer araçların bol olduğu yerlerde GPU %70'lerde sürünüyor. Zaten MSI After ile aldığım sonuca göre konuşuyorum. Ya zaten Youtube'a bakıp aynı ayarlarda oynayan başka kullanıcıları izleyecek olursanız aramızdaki farkı göreceksiniz. Ayrıca neden boş olsun ki? Bende darboğaz yaşamak istemem. Ne hayaller ile aldım ben o işlemciyi.

MSI After ile ölçümünü yaptım fakat siteye atmaya vaktim olmadı. Araba ile hızlandığım zaman diğer araçların bol olduğu yerlerde GPU %70'lerde sürünüyor. Zaten MSI After ile aldığım sonuca göre konuşuyorum. Ya zaten Youtube'a bakıp aynı ayarlarda oynayan başka kullanıcıları izleyecek olursanız aramızdaki farkı göreceksiniz. Ayrıca neden boş olsun ki? Bende darboğaz yaşamak istemem. Ne hayaller ile aldım ben o işlemciyi.
Beni ilk gördüğümde 2011 yılında cezbetmişti AMD FX X8 8150 denen meret. :) Resim atmamak olmaz şimdi.

OZWg8D.jpg

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı