GTX 980 ve FX 8150 oyun testi

İyi forumlar arkadaşlar. Yakın zamanda aldığım GALAX SOC GTX 980'in bir kaç testini yaptım ve alacak arkadaşlar için paylaşmak istedim. Youtube video düzenleyici çektiğim bir kaç oyunun görüntü kalitesi mahvettiği için bazı oyunlar paylaşamadım(BF 3, FarCry 4 ve Hitman Absulation).
Kullandığım donanım:
1. GALAX SOC GTX 980
2. M5A97 EVO R2.0
3. 16 GB CL9 1333 MHZ Kingston RAM
4. FX 8150 @stok
5. SAMSUNG BX2350

Not: Kullandığım işlemci, işlemci gücüne önem veren GTA 5 gibi oyunlarda ekran kartıma %40 darboğaz yapmaktadır. ShadowMordor gibi oyunlarda ekran kartının tam performansını görebilirsiniz.
GTA 5'de ekran kartımın GPU kullanımı:
Görüldüğü gibi yaklaşık %40'ı yatıyor.
darboğaz.png

Tomb Raider
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Middle Earth Shadow of Mordor
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

World of Tanks

GTA 5 (Darboğaz bariz şekilde mevcut.)

Battlefield 4

Thief:

Shipping-ThiefGame 2015-04-25 17-08-21-35.jpg
Shipping-ThiefGame 2015-04-25 17-08-41-64.jpg
Shipping-ThiefGame 2015-04-25 17-09-03-79.jpg
Shipping-ThiefGame 2015-04-25 17-10-39-67.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
bu video ne demek istediğimi anlatacaktır gtx 980 ile advanced full ve MSAA X4 felan +60FPS sabit overclock la bile mümkün değil.

MSAA çok etkiliyor, videolarda gördüm 2x yapınca acayip bir artış oluyor. 8x yapınca aşırı yük biniyor. Bunu atmanız iyi olmuş. Burada arkadaş 60 FPS oynadığı iddia ediyor.

Arkadaşlar. Söz verdiğim testleri biraz erteleyebilirim. 2 gün önce D-Smart ile yaşadığım bir tartışma sonucu internet bağlantımı iptal etmiş bulunmaktayım. Şuan mobil internet ile PC'den giriyorum. TürkNet'e geçtim. İnternet bağlantım gelir gelmez bir kaç oyun ve 3DMark testi yapacağım. Hepinizden özür dilerim.

Dostum bende galax gtx 960 almayı düşünüyorum ama marka hakkında pek bilgim yok , nasıl bir marka soğutmasından vs memnun musun ?

Son derece memnunum. Yani kardeşim memnun. 106 ekran TV'ye bağlayıp GTA 5'i 4K oynadığından bahsediyor. FarCry 4'ü bazı ayarlarından kısıp yine 4K oynuyor. ShadowMordor da tam yük altına ulaşıyor ve 65-70 dereceyi geçmiyor. C.W veya farklı bir sorunla karşılaşmadık daha. Fakat işlemcim 2 ve 4 çekirdek isteyen oyunlarda büyük oranda darboğaz yapıyorum. Farklı forumlarda İ5 4690 ve GTX 980 kullanıcılarının aldığı FPS'nin %60'ını alıyorum. 1.600 tl bütçem birikmek üzere. i7 4790 ve H97 bir anakart alacağım.

@SkyDanC, gösterdiğiniz video da 45-55 FPS alıyor arkadaş. Ben 25-35 arası alıyorum. :) Zaten darboğaz videosu hazırladım. İnternetim yeni geldi. Yükleme bittiği zaman oluşan müthiş darboğazı videolu şekilde paylaşacağım.

Boş vaktiniz olursa, 3D Mark ve Valley Benchmark skorlarını atarsanız çok sevinirim. :)
valley ayar.jpg valley sonuç.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı