GTX 980Ti çıktı, GTX 970 neden ucuzlamadı?

Türkiye'deki vergiler yüzünden artık hiç birşey alınamaz hale geldi.Mesela Fransada bir TV 500 TL ise (mecazi) bizim ülkemize gelince aynı TV'nin fiyatı oluyor size 700 TL o yüzden biraz zor indirime girmesi :D

Türkiye'deki vergiler yüzünden artık hiç birşey alınamaz hale geldi.Mesela Fransada bir TV 500 TL ise (mecazi) bizim ülkemize gelince aynı TV'nin fiyatı oluyor size 700 TL o yüzden biraz zor indirime girmesi :D
Ben örneği düzeltiyim :) Atıyorum Fransa'da 600 lira olan TV ülkemizde 1000 lirayı geçiyor :)

Bir şeyin ucuzlaması için satışının düşmesi, iade oranının artması, bir üst modelinin çok fazla satın alınması gerekir. Öyle ha deyince ucuzlamaz hiçbir şey. Çok fazla düz bakıyorsunuz olaylara.
Düz bakmakla alakası yok Nvidia'nın ticareti böyle. GTX 760 gibi bir kart R9 285 ile aynı fiyata satılıyor, GTX 770 gibi bir kart R9 290 ile aynı fiyata satılıyor.

Düz bakmakla alakası yok Nvidia'nın ticareti böyle. GTX 760 gibi bir kart R9 285 ile aynı fiyata satılıyor, GTX 770 gibi bir kart R9 290 ile aynı fiyata satılıyor.
NVIDIA keyfinden mi yapıyor bunu ? Tercih ediliyor ki yapıyor adamlar. Alım düşse fiyatlar aynı mı kalır sence ? Elbette kalmaz. Sen bir malı 5 liraya çok rahat bir şekilde satabiliyorken birdenbire 3 liraya satmaya başlar mısın ? Başlamazsın, bu da aynı şey.

GTX 770 ve GTX 760 artık alınan kartlar değil. Eğer R9 290 dururken GTX 770 R9 285 dururken GTX 760 alanın aklından şüphe ederim. Nvidia emin ol keyfinden yapıyor üretim maliyeti düşük olsada aynı fiyata satıyor neden marka olduğu için. Orta segmentte aynı kartların daha ucuzunu AMD satıyor.

2016'ya girmeden aman aman bir ucuzlama olacağını sanmam.
@Because Im Batman maalesef kardeşim artık o da parayla ... :D (16 TL)

16217285.jpg

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı