GTX TITAN Custom Sıvı soğutma

Öncelikle her iki kasanız da muhteşem gözüküyor. Çok güzel tasarlanmış ve yerleştirilmiş.

Bazı sorularım olacak izninizle. Bu malzemeleri daha önce linki paylaşılmış site dışında bir yerden temin etme şansımız var mıdır ? Bir de gerekli malzemelerin listesini verebilir misiniz, araştırırken bazen kafa karışıklığı olabiliyor. Örneğin soğutma blokları, pompa, uygun rezervuar, su akış kanalları, uygun bağlantı aparatları, radyatör ve fanları almak yeterli midir, yoksa akla ilk anda gelmeyen ekstra malzemeler lazım olabiliyor mu ?

Ne zaman liste yapmaya çalışsam eksik malzeme bıraktığımı farkediyorum. Kaynak oluşturması açısından yararlı olacaktır.
Kabataslak olarak radyatör ve fanları, pompa, rezervuar, blok, hortum, sıvı için bir kaç ürün ve minimum 8 adet rakor. Bunlar sıvı soğutma sistemi için yeterli olan malzemeler.

Gerisi sizin mod zevkinize, aklınızdaki yapmak istediğiniz işe ve hayal gücünüze kalmış. :)

@er36po Hortumu neyle kesebilirim ? Hortum kesici hiç bir yerde bulamadım, makas ve bıçakla da kesmek olmaz.

Yumuşak olan tüpleri, çapı uygun olduğu sürece herhangi bir yerden alıp kullanabiliyoruz anladığım kadarıyla. Akrilik tüpleri kesip bükebilmek için, sanıyorum uygun el aleti kolleksiyonuna sahip olmak da gerekiyor ?

Sizdeki soğutma sistemini bildiğim için program veya oyun önermeden farklı bir yoruma geçeceğim.

Eğer verilen paraya karşılık alınan performansın orantısını sorgularsanız değmez derim.
Custom olmayan soğutuculara verilen para ve alınan performans miktarı karşısında biraz ezilecektir elbet.

Ancak o custom sıvı soğutmanın sana verdiği his, o görsellik, o profesyonellik havası için kesinlikle değer.
Eğer bu işler ile amatör düzeyde uğraşmıyorsanız verdiğiniz paraya acımanıza gerek yok bence :)

@BilgisayarKurdu
Gerçekten de adınıza (nick'inize) yaraşır bilgiye sahipsiniz.(y)

Üstat, sizinde belirtiğiniz gibi bu tarz Custom soğutucular F/P olarak düşünülmemeli, değmez yani. Ancak hazır sıvı soğutuculardan daha iyi soğuttuğunu söyleyebilirim.

Aslında bu işle profesyonel olarak yada mesleğim gereği uğraşıyorum desem yalan olur. Ben bu işle yani kendi PC'mle tamamen zevk/hobi olarak uğraşıyorum.
Görsellik, his konusunda çok haklısınız.(y)

@HuseyinYavuz
Çok teşekkür ederim.:)

Yetkili bir Hocamız bu videoyu konuya eklerlerse çok makbule geçer:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Raxzor Açıkçası bu sıvı soğutma sistemi bana oldukça pahalıya (son aldığım parçalarla beraber 7 Bin TL'nin üzerine) patladı, sebebi benim ilk soğutma işine girmem ve haliyle acemi olmamdı. Belki biraz geç oldu ama biraz ustalaştım bu sıvı soğutma konusunda.:D

Size bu Custom Sıvı Soğutma konusunda elimden gelen her tür yardımı vermeye çalışacağım ama önce bütçenizi belirtmeniz gerekir, yada isterseniz bu siteye girip: Water Cooling Products almak. İstediğinizi seçin, kafanıza takılan şeyleri de burada bana sorun.

Bunlarda aldığım soğutma parçaları (sonradan alınanları yazmadım.):

20140730_134621.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı