GTX1050 Ani GPU Kullanımı Düşüşü

Makaleler
5
Daha fazla  
Meslek
Web Tasarımcısı
Ekran kartımın günümüz oyunları için yetersiz kaldığını, çöpten farksız olduğunun farkındayım. Zaten ben bu konuyu çok yeni oyunlar için açmıyorum. Sistemim şu şekilde:
  • AMD Ryzen 5 1500X
  • TEAM Vulcan 8GB (2x4 - 2400Mhz) RAM
  • MSI GAMING X GTX1050 2G Ekran Kartı
Sistemde ekran kartına bağlı bir darboğaz probleminin olduğunun farkındayım, zaten benim asıl amacım da sorunun bu darboğaz olup olmadığını anlamaktır. Watch Dogs oynarken GPU kullanımım %97 iken birden %45'e düşüyor ve buna bağlı olarak FPS drop yaşıyorum, yükü işlemciye aktarmak için 1366x768 çözünürlüğe kadar düşürüyorum ancak değişiklik olmuyor. Bu sorunu sadece Watch Dogs'ta yaşamıyorum bu arada, neredeyse 2012'den sonra çıkan her AAA oyunda FPS drop yaşıyorum. Kimileri bu sorunun RAM'lerin yetersiz gelmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyor ancak RAM kullanımı 7GB bile olmayan oyunlarda dahi drop yaşıyorum bana pek RAM'le alakalı gibi gelmedi. Bu FPS droplar özellikle oyunu ilk açışımda çok oluyor, bazen açıp bırakıyorum 5 dakika kendine gelsin diye ama sanırım bu normal bir şey ekran kartıma göre.

Bu sorun işlemci ile ekran kartının arasındaki darboğaz mı yoksa tamamen kartın yetersiz kalmasından mı? Bana pek normal gelmedi %97 kullanımdayken aniden %45'e düşmesi.

Ekran kartımın günümüz oyunları için yetersiz kaldığını, çöpten farksız olduğunun farkındayım. Zaten ben bu konuyu çok yeni oyunlar için açmıyorum. Sistemim şu şekilde:
  • AMD Ryzen 5 1500X
  • TEAM Vulcan 8GB (2x4 - 2400Mhz) RAM
  • MSI GAMING X GTX1050 2G Ekran Kartı
Sistemde ekran kartına bağlı bir darboğaz probleminin olduğunun farkındayım, zaten benim asıl amacım da sorunun bu darboğaz olup olmadığını anlamaktır. Watch Dogs oynarken GPU kullanımım %97 iken birden %45'e düşüyor ve buna bağlı olarak FPS drop yaşıyorum, yükü işlemciye aktarmak için 1366x768 çözünürlüğe kadar düşürüyorum ancak değişiklik olmuyor. Bu sorunu sadece Watch Dogs'ta yaşamıyorum bu arada, neredeyse 2012'den sonra çıkan her AAA oyunda FPS drop yaşıyorum. Kimileri bu sorunun RAM'lerin yetersiz gelmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyor ancak RAM kullanımı 7GB bile olmayan oyunlarda dahi drop yaşıyorum bana pek RAM'le alakalı gibi gelmedi. Bu FPS droplar özellikle oyunu ilk açışımda çok oluyor, bazen açıp bırakıyorum 5 dakika kendine gelsin diye ama sanırım bu normal bir şey ekran kartıma göre.

Bu sorun işlemci ile ekran kartının arasındaki darboğaz mı yoksa tamamen kartın yetersiz kalmasından mı? Bana pek normal gelmedi %97 kullanımdayken aniden %45'e düşmesi.

İşlemci darboğazı yok, kullanım oranı normal. Ekran kartı darboğazı basitçe zaten ekran kartının yetmemesi demek. Bunuda sağlıklı sorunsuz sistemde ekran kartı %99 kullanıldığı halde, oyundan oynanabilecek FPS alınamamasıdır. Sizin durumda anlık kullanım oranı düşüyor ekran kartının, bu yüzden FPS düşüyor. Ekran kartının bellek kullanım miktarı nedir?

Oyun içi VRAM değerli resimde gözüküyor, 1900MB~1980MB civarı değişiyor, ekran kartı 2GB VRAM'e sahip olduğu için fazla VRAM kullanmamaya çalışıyorum ama bu da çok sanırım.

Ek olarak, Watch Dogs günümüz oyunu değil. Çıkışını 2014'te yapmış bir oyundan bahsediyoruz üzerinden 5 sene geçti ve 2014'te herkes 8 GB bellek kullanıyordu, çünkü yeterliydi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı