GTX1050 sistemde grafik ayarları nasıl olmalı?

407204

Centipat
Şimdi birkaç yerde bir yazı okudum, eğer grafik ayarlarını düşüğe alırsan işlemci; yükseğe alırsan ekran kartına yük biner diye. Doğru mu?
i7 işlemci GTX1050 2 GB ekran kartı grafik ayarlarım nasıl olmalı?

O ekran kartının şuan ki oyunları Low medium 900P-720p aralarında oynatır yani %100 şekilde kullanırsın ekran kartını fakat medium Low ayarlarda oynarsın genel olarak Shadow özelliğini gerekirse kapat ya da Low ayarlara çek tüm oyunlarda bayağı fark ediyor.

Şimdi birkaç yerde bir yazı okudum, eğer grafik ayarlarını düşüğe alırsan işlemci; yükseğe alırsan ekran kartına yük biner diye. Doğru mu?

1. sorunun cevabı doğru, 2.sorunun cevabı ise oyuna göre değişir :D

Doğru. İşlemcinin işleyeceği kare azalır. Bazı sistemlerde ayar düşük de olsa yüksek de olsa aynı FPS alınıyor. Bunun sebebi grafik yüksekken işlenmesi gereken karenin az olması. Düşükken ise daha fazla kare işlenmesi gerektiği için FPS değişmiyor.

O ekran kartının şu anki oyunları Low medium 900P-720p aralarında oynatır yani %100 şekilde kullanırsın ekran kartını fakat medium Low ayarlarda oynarsın genel olarak Shadow özelliğini gerekirse kapat ya da Low ayarlara çek tüm oyunlarda bayağı fark ediyor.

Bence en mantıklısı oyun kasıyorsa ayarları düşürmek kasmıyorsa yükseltmek çünkü oyundan oyuna çok değişiklik gösterir. :D

Grafik ayarlarını düşüğe alırsan işlemci; yükseğe alırsan ekran kartına yük biner diye. Doğru mu?

Doğru.

Oyundan oyuna değişir.
NVIDIA Denetim Masası'ndan mutlaka grafik ayarlarını 3D uygulamanın karar vermesine izin ver olarak değiştirin. Oyun içi ayarlarını yoksayıp ekran kartının ayarları ile oynamak doğru olmayacak.

Eğer grafik ayarlarını düşüğe alırsan işlemci; yükseğe alırsan ekran kartına yük biner diye. Doğru mu?

Evet doğru ancak i7 işlemci olarak belirtmişsiniz i7 ne?

Kaçıncı nesil i7 920 var bir de i7 10700 var kaçıncı nesil işlemciye ve oyuna göre değişiklik gösterir.

Evet doğru ancak i7 işlemci olarak belirtmişsiniz i7 ne?

Kaçıncı nesil i7 920 var bir de i7 10700 var kaçıncı nesil işlemciye ve oyuna göre değişiklik gösterir.

Üzgünüm unutmuşum 2600K galiba 7.nesildi (tam hatırlamıyorum)

Doğru.

Oyundan oyuna değişir.
NVIDIA Denetim Masası'ndan mutlaka grafik ayarlarını 3D uygulamanın karar vermesine izin ver olarak değiştirin. Oyun içi ayarlarını yoksayıp ekran kartının ayarları ile oynamak doğru olmayacak.

Evet tam da öyle yapmıştım ama hala kafama oturmayan yerler var birinin detaylı olarak açıklamasını bekleyeceğim evet herkes yazmış teşekkürler fakat mesela ben düşük FPS aldığım bir oyunda grafik yükselterek FPS artırabilir miyim? Ya da çok etkilemez mi? Her oyunda geçerlimi.
Kimsenin net bir bilgisi yok mu?
Ee.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı