GTX1050 Ti sistem düşük FPS

Alptug00

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, geçen gün gecesi bilgisayardım da Valorant oynuyordum gayet akıcı medium ayarlarda 120-150 FPS arası alırken ertesi gün bilgisayarı açtığımda anlamadığım bir yavaşlık vardı. Hemen düzelir diye düşündüm ama sonra oyunu açtıktan sonra Alt Tab'a attığımda PC garip bir şekilde yavaştı.
Ölüm maçı atıp oyun performansına bakmak istedim ve aynı ayarlarda 30-40 FPS almaya başladım, bütün görüntü kalitesinin kapatıp denedim ama değişen bir şey olmadı 60 FPS'i geçmiyor.
Ekran kartımı devreye girmiyor dedim oyunun masaüstü simgesine basıp en yüksek grafik işlemciyle başlatı seçip yine denedim ama yine değişen bir şey olmadı. Sürücelerim güncel hatta format attım belikde arka planda bir sorun vardır diye yine yükledim sürücüleri değişen bir şey olmadı.
PC özellikleri;
Intel i7 8750h.
GeForce GTX1050 Ti.
2TB HDD.
212 GB M.2 SSD.
16 GB RAM.
Aşağıya oyun içindeyken ekran kartının performansının ve CPU-Z programındaki görseli paylaşıyorum, 2 gündür uğraşıyorum bir yolunu bilen fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim. iyi günler hepinize.
NZXT cam uygulamasından yine de PC özelliklerini paylaştım.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (2).png
    1,2 MB · Görüntüleme: 35
  • Ekran Görüntüsü (3).png
    1,2 MB · Görüntüleme: 35
  • Ekran Görüntüsü (4).png
    1,2 MB · Görüntüleme: 38
  • Ekran Görüntüsü (6).png
    979,4 KB · Görüntüleme: 34
  • Ekran Görüntüsü (7).png
    973,8 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleyen: Moderatör:
Kankacim ekran kartin devre dışı olabilir bir bak derim ya da Avast'la tarat derim virüs falan da yavaşlatıyor olabilir başka bir şey indirdiysen görev yöneticisinden kapa bazı şeyleri (ismi garip olanlari varsa) eğer sorunu gene yaşıyorsan ekran kartini tak çıkar bence.

Hocam PC laptop ekran kartı çıkarma konusunda kararsızım, ekran kartının devre dışı olup olmadığını nerden bakabilirim, görev yöneticisinden programlara baktığımda şimdi ismini bilmediğim şeyler var yararlı mı yararsız mı anlayamıyorum nasıl bir yol izleyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…