GTX1050 ve AMD x4 860K performans sorunu

BaranTRTR

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle sistemin tam özelliklerini yazayım;
  • İşlemci: AMD Athlon x4 860K 3.70 ghz
  • Ekran Kartı: GeForce GTX 1050 O2G
  • Anakart: MSI A68HM-E33 V2 FM2+ DDR3
  • RAM: 8 GB
  • Monitör: Samsung s19e310 HD Monitor
  • Güç Kaynağı: 400W
Ekran sürücülerim güncel ancak CS: GO gibi bir oyunda bile 20 kişiden fazla bir servera girince FPS 40-45'e falan düşüyor. GTAV Standard-High arası bir ayarda yine 35 FPS falan alıyorum ortalama. ARMA3'de de tüm ayarları standarta indirince bile 40-45 ancak alıyorum ama şehir ortamında olunca yine 20 FPS'lere düşüyor. Kıyas olarak evde 950M ve 4200H işlemcili bir laptop var. Tüm bu söylenen oyunları aynı ayarlarda bu PC'den daha yüksek FPS'lerde oynatıyor. Anormal bir durum var ancak çözemedim. İşlemciden midir, nedir bilemiyorum. Bir şey engelliyor tam kapasite çalışmasını. Fikri olan var mı?

İşlemcinin ekran kartına darboğaz yapması muhtemel. Çünkü 860K için RX460 öneriliyor. GTX1050 ile kullananı pek görmedim ben.
İnternette 860K ve GTX1050'yi birlikte kullanan insanlar var, Youtube videoları, benchmark testler falan. Su gibi akıyor. 860K pek iyi bir işlemci değil belki ama darboğaz edeceğini de sanmam tabi.

İnternette 860K ve GTX1050'yi birlikte kullanan insanlar var, Youtube videoları, benchmark testler falan. Su gibi akıyor. 860K pek iyi bir işlemci değil belki ama darboğaz edeceğini de sanmam tabi.

Hayır tam tersine 860K iyi bir işlemci ancak RX460'ı çok daha iyi beslediği için genel olarak RX460'lı sistemlerde kullanıldığını gördüm. Sisteminin eksik bir yanı yok zaten. Ya darboğaz olur ya da PSU besleyemeyebilir. Bilemiyorum.

@InJustice GTX 1050 ile RX 460'ın farkı yok, biri DX11'de diğeri DX12'de önde, yani eşitler.

Dostum biri diğerine göre daha pahalı. 1500 Tl ve altındaki sistemler için 860K RX460 kombosu kullanılırken, 1600-1700 Tl bandında genellikle G4560 GTX1050 Ti kombosu kullanılıyor. Bazı arkadaşlar da drop yediklerini belirtmişler bazı konularda.

Windows güç yönetimi güç tasarruf modunda mı?

Nvidia denetim masasındaki bütün ayarları varsayılan yap. Daha sonra Nvidia güç yönetimini en iyi performans için ayarla.

BIOS'u sıfırla.

Afterburner'i yükledim, 5 dk falan Arma oynadım değerler de şöyle;
gpu.jpg

Bir de CPU sıcaklığı;
cputemp.PNG

Çözünürlük 1366*768, monitör HD. Oyun ayarlarını üstte paylaştım.

Dosya Ekleri

• cputemp.PNG
    cputemp.PNG
    5,6 KB · Görüntüleme: 104
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı