GTX1060 ve i7 6700K Sistem

Hangi sistem daha iyi?

• 1. sistem

• 2. sistem

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Anakart yongalarının kendilerine özgü özellikleri vardır, her Anakartın özellikleri de aynı değil. OC yapmak istiyorsan Z170-270 modellerinden birini almalısın. OC yapmayacaksan bu işlemciyle H110M Anakart bile kullanmanda bir sakınca yoktur. B150-250 modellerini de istersen alabilirsin. O işlemciye mantıklı Anakart Z serileri olur OC yapılabilmesi için. Ben OC yapmam diyorsan da diğer Anakart modellerinden birini alabilirsin. OC etme amacın yoksa işlemcini I7 6700 de yapabilirsin.

Son düzenleme:
PC MATE'de bütün özellikler kırpılmış oluyor, giriş seviyesi anakartlar.

BAZOOKA'nın parçaları daha uzun ömürlü oluyor.

MORTAR'ın pasif soğutucuları daha kaliteli ayrıca M2 SATA SSD takma şansın var.

MORTAR ARTIC'in ise diğer MORTAR'dan rengi farklı görünüyor. MORTAR'da krmızı led varken, ARTIC'te beyaz led var.

i7 6700K, Ryzen 5 1600'e göre %24 daha hızlı tek çekirdek performansına sahip. Ryzen 5 1600, i7 6700K'ya göre %25 daha hızlı çok çekirdek performansına sahip.

1.jpg

2.jpg

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ne kadar ileri? Kaç seneden beri diyorlar ama nafile...
Güncelleme sonrası Ryzen'ın performans artışı.
aots-benchmark.png

Düşük/orta seviye Z170&Z270 anakart 550 TL, i7 6700K 1.400 TL ve soğutucu 100 TL eder 2.050 TL.

Orta seviye B350 anakart 460 TL ve Ryzen 5 1600 940 TL eder 1.400 TL.

Bu konuyu forumda fazlasıyla tartıştık. Kararım kesin İntel işlemci, Nvidia ekran kartı alacağım. O zaman yanına B250M Mortar alıyorum. Ve konu kilit.

İlk sistem toplamaya niyetlendiğimde i5 6600'dan başladım. Almışken şunu al diye diye buraya geldik. Bütçemi yeterince zorladım. O yüzden 6700K yeterli bana.

R5 1600 modeli I7 6700K modelinden saf güç olarak daha güçlüdür. İleride daha iyi olacak olması oyun firmalarına, geliştiricilerine bağlı gelişen bir durumdur. Intel alacaksan I7 6700K iyi güzel tercih, yalnız bilip bilmeden kıytırık bahaneler uydurmayın.

Kusura bakmayın. Biraz değişik bir cevap vermişim. Baya bir araştırma yaptım. İlk başta i5 6600 düşündüm. Sonrasında gelen önerilerle R5 1400 seçeneğine döndüm. Sonra yükseltip 1600 seçeneğine döndüm. Sonrasında şuan piyasada bulunan ve benim oynadığım çoğu oyunda İntel önde olunca i7 6700K tercih ettim. AMD'nin hala çözemediği birkaç optimizasyon sorunu var oynadığım oyunlarda. Mesela H1Z1, PUBG. O yüzden İntel tarafında kaldım. Ve inşAllah bu akşam sistemi sipariş vereceğim.

Birde alakasız bir şey soracağım. Başlığı nasıl değiştireceğim? Başına ''Alındı'' ibaresini eklemem gerekiyosa eğer nasıl yapılır bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı