GTX1070 GTA 5 Performans Sorunu

Maximillian Khan

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim: GTX 1070, i7 6700, RAM'im ise 8GB 2133 ya da 2400MHz olması gerekiyor. Oyunlarda yeterli performans alamadığımı düşündüğüm için böyle bir konu açma gereği duydum. Oyunda iken bir ekran görüntüsü aldım ve çoğu oyunda bu böyle. Bundan kastım GPU Usage, ne zaman kafamı ekranın sol üst köşesine çevirsem GPU Usage'ı %70'in altında görüyorum. Sorunun kaynağını 8GB olan RAM'imde gördüm. Sevgili Technopat kullanıcıları yardımlarınızı bekliyorum. Sizce RAM'i 16'ya çıkarmalı mıyım veya sorunun kaynağı RAM'in yetersizliği midir?

20170124182800_1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM o sistem için gayet yeterli, geçenlerde GTX1060'da benzer bir sorun yaşıyordum, bir sorum olacak:
Görüntüyü kasadan VGA ile mi yoksa HDMI ile mi alıyorsunuz? HDMI ise anakart çıkışına mı ekran kartı çıkışına mı bağlı?

RAM o sistem için gayet yeterli, geçenlerde GTX1060'da benzer bir sorun yaşıyordum, bir sorum olacak:
Görüntüyü kasadan VGA ile mi yoksa HDMI ile mi alıyorsunuz? HDMI ise anakart çıkışına mı ekran kartı çıkışına mı bağlı?
HDMI a bağlı

Olabilir ama arka planda çalışan bir uygulama işlemcinizi fazla kullanıyor olabilir. Normal koşullarda darboğaz yapma imkanı yok. İşlemci kullanımı ne kadar?
Ekran Alıntısı.PNG

Ramle alakalı değil 1080p oynuyorsanız msaa açın gpu kullanımı ve fps yükselecektir.
Evet, MSAA yı açtım ve düzeldi herkese yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim. MSAA yı 8x yapınca oyun direk olarak kasmaya başlıyor bu arada 40-30 fps arası dolaşıyor

Ancak hala daha anlayamadığım bir şey var, neden oyundayken ekran kartının %100 ünü kullanmıyor da %70-%85 arası geziyor. Halbuki %100 ünü kullansa belkide oyun kasmaz.

HDMI a bağlı

Eki Görüntüle 211598

Evet, MSAA yı açtım ve düzeldi herkese yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim. MSAA yı 8x yapınca oyun direk olarak kasmaya başlıyor bu arada 40-30 fps arası dolaşıyor

Ancak hala daha anlayamadığım bir şey var, neden oyundayken ekran kartının %100 ünü kullanmıyor da %70-%85 arası geziyor. Halbuki %100 ünü kullansa belkide oyun kasmaz.

HDMI anakarttan mı yoksa ekran kartından mı çıkıyor? Belirtmemişsiniz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı